Oltchim Rm. Valcea a obtinut o victorie fantastica in meciul de Liga Campionilor in fata echipei Gyor si a facut un pas important catre semifinale. Fetele antrenate de Radu Voina au condus intreaga partida, insa spre finalul meciului unguroaicele au reusit sa egaleze. Hutupan a facut din nou un meci mare, iar Manea si Lecusanu au inscris golurile victoriei.

Valcencele au condus ostilitatile pe toata durata partidei, avand un avantaj si de patru goluri. Apararea Oltchimului a stat bine in teren, obligandu-le pe adversare sa comita erori.

Conduse la pauza cu 14-16, fetele de la Gyor au revenit incredibil pe finalul meciului si au egalat: 26-26. Steluta Luca a fost eliminata, dar Oltchimul a reusit sa castige, in inferioritate numerica, o partida pe care a dominat-o.

Marcatoare:

Oltchim: Lecusanu 7, Manea 5, Pidpalova 4, Ardean 4, Maier 3, Fiera 3, Luca 2.

Gyor: Gorbicz 10, Verten 5, Tomori 3, Marvikova 3, Herr 2, Spidiron 2, Rotis 1

Clasament Grupa 2:

1. Oltchim 4 puncte

2. Gyor 4 puncte

3. Buducnost 2 puncte

4. Krim 0 puncte

Desfasurarea partidei

Minutul 10 (4-5): Oltchim incepe in atac, dar rateaza deschiderea scorului. Luminita Hutupan inchide bine poarta, iar primele trei minute se scurg fara niciun gol. Greselile se succed la ambele porti, dar Lecusanu reuseste sa inscrie. Romanca Spiridon egaleaza. Oana Manea este faultata si Oltchim primeste 7 metri. Lecusanu transforma. Gorbicz inscrie si Gyor preia conducerea: 4-3. Maier recupereaza o minge importanta si egaleaza.

Au marcat pentru Oltchim: Lecusanu 3', 5'; Manea 6'; Maier 9'

Minutul 20 (10-9): Lecusanu este in forma foarte buna si inscrie cel de-al treilea sau gol. Maier ataca rapid si Oltchimul e din nou in avantaj. Lecusanu inscrie din 7 metri si romancele se distanteaza la doua goluri. In minutul 14, antrenorul Gyorului cere time-out. Oltchimul se apara foarte bine, dar adversarele se apropie la un gol: 8-7. Steluta Luca obtine o lovitura de la 7 metri, dar portarul advers apara aruncarea lui Lecusanu. Meirosu inscrie cel de-al doilea gol al sau din aceasta partida.

Au marcat pentru Oltchim: Lecusanu 10', 14'; Maier 11'; Elisei 14'; Meirosu 17', 19';

Minutul 30 (16-14): Steluta Luca inscrie un gol superb, iar Elisei distanteaza Oltchimul la trei goluri dupa o lovitura de la 7 metri. Oana Manea faulteaza si primeste o eliminare de 2 minute. Talida Tolnai intra in poarta Oltchimului pentru o lovitura de la sapte metri si apara aruncarea lui Gorbicz. Elisei si Pidpalova inscriu pentru Oltchim. Maier recupereaza o minge, iar Lecusanu marcheaza. Pidpalova se inalta peste apararea maghiara, inscrie un gol superb, iar Oltchim este din nou in avantaj de trei goluri. Aparare in semicerc a Oltchimului si Gorbicz inscrie din 7 metri.

Au marcat pentru Oltchim: Luca 20'; Elisei 21', 26'; Pidpalova 27', 29'; Lecusanu 28'

Minutul 40 (21-17): Tomori scapa mingea in debutul reprizei secunde, iar Manea inscrie pe contra-atac. Pidpalova o "executa" pe Palinger, iar Elisei aduce Oltchimul in avantaj de 4 goluri (19-15). Gyor se loveste de apararea ferma a valcencelor, iar ratarile se inmultesc in tabara adversarelor. Lecusanu inscrie din nou.

Au marcat pentru Oltchim: Manea 31', 36'; Pidpalova 33'; 35'; Elisei 35'; Lecusanu 39'

Minutul 50 (24-21): Elisei trimite in bara o lovitura de la 7 metri. Meirosu este eliminata, iar Oltchimul joaca 2 minute in inferioritate numerica. Din nou aparare in semicerc, iar arbitrii fluiera 7 metri pentru Gyor. Gorbicz inscrie. Luca si Maier o inving pe Palinger cu doua executii extraordinare. Gyor pierde mingea in atac, Hutupan o lanseaza pe Manea si aceasta inscrie.

Au marcat pentru Oltchim: Luca 45'; Maier 45'; Manea 49'

Minutul 60 (28-26): Pidpalova aduce Oltchimul in avanatj de trei goluri cu 8 minute inainte de fluierul final. Hutupan are o serie de interventii salvatoare, dar pe contra-atac Oltchimul rateaza. Gyor reuseste sa egaleze. Oltchimul sufera in aparare, iar unguroaicele preiau conducerea pe final de meci. Meirosu restabileste egalitatea. Unguroaicele pierd mingea si Manea inscrie. Steluta Luca este eliminata iar Hutupan apara excelent atacul adversarelor. Lecusanu primeste 7 metri si inscrie in explozia aplauzelor publicului. Hutupan primeste o minge in figura, dar apara intr-un moment dificil.

Au marcat pentru Oltchim: Pidpalova 52'; Meirosu 56'; Manea 57'; Lecusanu 58'