Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, si-a dat acordul ca selectionerul Radu Voina sa antreneze temporar pe Oltchim dupa ce Ivica Rimanic a fost dat afara. "A fost solicitarea celor de la Oltchim pentru Radu Voina. Eu am fost de acord pentru ca a fost o situatie de forta majora. Este vorba de echipa care reprezinta handbalul romanesc in Liga Campionilor. Nu se putea sa nu aiba antrenor pe banca in meciul cu Krim. In plus nu se incalca nicio lege, e aceeasi situatie ca in cazul lui Aihan Omer", a spus presedintele FRH pentru HotNews.

Presedintele Gatu e dispus sa dea o mana de ajutor Oltchimului atat timp cat interesul echipei nationale nu va avea de suferit. "Urmeaza sa am o discutie cu cei de la Oltchim pentru ca programul echipei lor sa nu incomodeze cu nimic pregatirea lotului national. Trebuie sa am garantia ca, daca sunt convocate la lot o parte din jucatoarele lor, ele sa se prezinte si programul echipei nationale sa nu sufere modificari doar pentru ca Oltchim joaca in nu stiu ce competitie", a incheiat Gatu.

Oltchim a renuntat la serviciile antrenorului Ivica Rimanic dupa infrangerea de la Rulmentul Brasov si a apelat la Federatia de Handbal pentru a-l aduce pe selectionerul Radu Voina.