Locuitorii lui Veszprem i-au adus un ultim omagiu lui Marian Cozma, dupa care cortegiul funerar cu trupul neinsufletit al fostului handbalist a plecat spre Szeged. Sute de maghiari, dar si ce trei handbalisti romani care joaca la Pick Szeged, Valentin Ghionea, Iulian Stamate si Adrian Petrea, s-au adunat in fata salii de sport din localitate pentru a aprinde lumanari si a depune coroane.

Cortegiul a intrat in tara pe la Nadlac, unde a fost intampinat de peste 500 de oameni. Preotii au oficiat o slujba de pomenire pentru Marian Cozma. "Am considerat ca este o datorie pentru noi sa venim sa-l primim cu toata dragostea noastra. Ne-am dorit sa il aplaudam pe terenul de sport, insa soarta a vrut altceva. Acum e foarte important sa fim alaturi de familie care trece prin momente cumplite", a declarat primarul localitatii Nadlac, Vasile Ciceac, potrivit Newsin.

La intrarea in Arad, cortegiul a fost primit cu aplauze de catre mii de cetateni. Convoiul s-a oprit pentru cateva minute in fata primariei din oras, unde a fost intampinat de reprezentanti ai autoritatilor locale si sportivi. Pana la Bucuresti, cortegiul va mai opri, timp de 10 minute, in Deva, Brasov, Sibiu si Ploiesti.

Marian Cozma va fi inmormantat vineri, la cimitirul Pipera din Bucuresti.