Handbalistul Marian Cozma a fost declarat cetatean de onoare al orasului Veszprem. Petre Cozma, tatal lui Marian, a fost cel care a primit distinctia intr-o ceremonie solemna.

Acesta le-a multumit oficialitatilor si oamenilor care s-au strans intr-un numar impresionant in cinstea memoriei lui Marian Cozma. Abia a putut sa isi stapaneasca lacrimile si, cu o voce tremuranda, a declarat ca este mandru ca Marian a evoluat pentru echipa din Veszprem. "Ma mir cum a putut sa ii ia viata fiului meu, care era plin de viata? A luat prea mult. Nu ne-a indurerat numai pe noi, ci o multime de oameni. Trebuie sa facem front comun sa starpim raul. Va multumesc din suflet pentru ce ati facut pentru copilul meu. Sunt mandru ca mi-am adus copilul aici".

Trupul neinsufletit va fi dus la sala de sport din Veszprem si apoi in Szeged, pentru ca suporterii si fostii sai colegi sa aduca un ultim omagiu. Tricoul cu numarul 8 purtat de Marian Cozma va fi retras. Atat clubul Dinamo, cat si clubul Veszprem, vor organiza in fiecare an cate un turneu care va purta numele handbalistului.

Conducatorii echipei din Szeged, marea rivala a lui Veszprem, au promis ca isi vor ajuta partenerii de competitie cu trei jucatori pentru meciul viitor, din Liga Campionilor!