Luni dupa-masa, autoritatile maghiare si cele austriece anuntau ca l-au prins pe Raffael Sandor, cel care l-a ucis pe handbalistul Marian Cozma in dimineata zilei de duminica. In timp ce localnicii din Vezsprem si familia il plangeau pe Marian, comunitatile de rromi din zona isi faceau bagajele si cautau sa se refugieze de frica represaliilor, transmite cotidianul maghiar Népszabadság.

Temerile survin pe fondul informatiilor ca tatal unuia dintre colegii lui Cozma, grav ranit in acelasi incident, ar vrea sa-si faca singur dreptate. In plus, mai multe site-uri de extrema dreapta din Ungaria au proferat amenintari la adresa comunitatii de romi de linga Veszprem.

Veszprem va suporta cheltuielile repatrierii lui Marian Cozma

Marti, zi de cinstire a memoriei lui Marian Cozma. Handbalistul va fi dimineata declarat cetatean de onoare de primarul orasului Vezsprem. Apoi, trupul neinsufletit va fi dus la sala de sport din Vezsprem pentru ca suporterii si colegii sai sa isi aduca un ultim omagiu si acelasi lucru se va intampla si in Szeged, la dorinta suporterilor si partenerilor de competitie ai lui Marian Cozma.

In jurul orei 12:00, familia indoliata va porni spre casa, cortegiul funerar urmand a trece prin Vama Nadlac, Oradea, Deva, Brasov, Ploiesti si Bucuresti. Inmormantarea va avea loc vineri, la cimitirul Pipera, nu inainte ca trupul neinsufetit sa fie depus si in sala de consiliu a CS Dinamo, pentru ca suporterii si fostii sai colegi de echipa sa isi ia ramas-bun.

Politia maghiara a stabilit: Raffael Sandor l-a injunghiat pe handbalistul Cozma

Politia lor se misca mai cu talent decat a noastra?

Formalitatile dintre autoritatile austriece si cele ungare sunt destul de complicate. Se pare ca abia la sfarsitul saptamanii viitoare Raffael Sandor va fi predat politiei ungare. Familia indoliata se astepta ca totul sa se petreaca mai repede.

Devszi Peter, ofiter criminalist la Comandamentul Politiei din Vezsprem, a declarat ca "nu sportivii au inceput scandalul, nici macar nu au fost bauti. Atacatorii erau insa sub influenta alcoolului". Politistii inca il cauta pe Sztojka Ivan. Luni dupa-amiaza, oficiali de la Politia din Vezsprem au susinut o conferinta de presa in care au dezvaluit date ale anchetei in cazul mortii lui Marian Cozma, precum si numele celui care l-a injunghiat pe roman.

Potrivit inregistrarilor camerelor de supraveghere, Raffael Sandor este cel care l-a injunghiat in zona toracica pe Marian Cozma. Dupa ce pozele suspectilor au fost facute publice, cetatenii au trimis oficialitatilor maghiare informatii importante, ce au dus la capturarea celor trei persoane (doi barbati si o femeie) in Austria. Seful criminalistilor din cadrul politiei judetene din Veszprem, Derzsy Peter a declarat ca un grup separat de detectivi il cauta pe celalalt suspect.