Compania MasterCard va fi sponsor principal la Cupa Mondiala de rugby din 2011, anunta presedintele Comitetului International de Rugby, Bernard Lapasset. Dupa o despartire cu scandal de FIFA, de pe urma careia MasterCard s-a ales cu o despagubire de 90 de milioane de dolari, compania de carti de credit si-a indreptat atentia catre rugby.

Fara sa dea detalii despre aspectele financiare ale intelegerii cu una dintre cele mai mari companii de carti de credit din lume, Bernard Lapasset s-a multumit sa spuna ca acest parteneriat este un mare castig pentru promovarea evenimentului.

MasterCard s-a reorientat spre rugby dupa ce timp de 16 ani, din 1990 pana in 2006, a fost sponsorul principal al Cupei Mondiale de fotbal. Pentru Mondialul din Africa de Sud insa, FIFA a ales sa renunte la serviciile MasterCard in favoarea rivalei VISA, incalcand astfel un precontract incheiat cu MasterCard. FIFA a fost nevoita sa plateasca despagubiri de 90 de milioane de dolari companiei MasterCard pentru aceasta alegere.

Dupa ce a terminat orice colaborare cu FIFA, MasterCard se afla si in ultimul an de contract cu Champions League, care va expira in mai 2009. In plus, UEFA a anuntat ca a incheiat deja un parteneriat pe trei ani cu Unicredit, ceea ce a ridicat un semn de intrebare cu privire la o continuitate cu MasterCard pentru Champions League. Potrivit The Guardian, cele doua parti au negat orice neintelegere, oficialii MasterCard adaugand ca se gandesc la o strategie de continuitate.

Anuntul ca MasterCard va deveni sponsorul principal al CM de rugby vine dupa ce, acum o saptamana, compania a inregistrat o scadere a profitului cu 21 de procente datorita crizei financiare mondiale.