Handbalistul roman Marian Cozma a fost injunghiat mortal, sambata seara, intr-o


Foto: Népszabadság.hu
discoteca din Veszprem, Ungaria, in urma unei altercatii cu cativa localnici. Potrivit Nepszabadsag online, Cozma a fost lovit in inima si a decedat la spital, dupa doua ore. Alti doi coechipieri de-ai sai, un sarb si un croat, au fost si ei injunghiati, amandoi aflandu-se in acest moment la terapie intensiva. Unul dintre ei se a fost injunghiat in rinichi iar celalalt are grave traumatisme cranio-cerebrale.

Unul dintre handbalisti, care a reusit sa scape nevatamat, a recunoscut patru dintre cei cinci atacatori.

Potrivit gsp.ro, Cozma se afla, impreuna cu mai multi prieteni, intr-un club din Ungaria pentru a sarbatori nasterea copilului unui coechipier de la echipa maghiara Vezsprem. Politia ungara a anuntat ca agresorii de etnie rroma, cu care intrasera in conflict cei trei sportivi, nu au fost inca gasiti.

1
Foto: Népszabadság.hu
"Rares m-a sunat de dimineata. Sunt terminat, nu stiu ce sa cred. Nascuse nevasta unui coleg de-al lor, Ivancic, si s-au dus sa sarbatoreasca. A iesit un conflict si baiatul meu a iesit afara. Au bagat trei cutite in el! Acum plec spre Ungaria, off Doamne, nu pot sa cred, aseara la 11:30 vorbisem cu el si era bine. Isi facea planuri de viitor", a declarat tatal handbalistului pentru Prosport.

"A fost o incaierare si nimic mai mult. Dupa cate


Foto: blikk.hu
am inteles, el a fost cu prietena sa si cu colegi si de cand au intrat, acel grup de tigani a fost cu ochii pe ei. Cand a iesit de la toaleta, unul l-a lovit in fata, apoi l-au scos afara, unde unul l-a injunghiat in inima. Au stat maxim 40 de minute acolo. Erau niste tigani, erau cu pistoale, erau pusi pe scandal. Unul i-a cerut altuia sa aduca pistolul, cand Marian era intr-o balta de sange!", a spus Valentin Ghionea pentru Antena 3.

Akos Hunyadfalvy, presedintele clubului la care activa Cozma a declarat pentru presa maghiara ca handbalistul roman a fost atacat in momentul cand dansa cu prietena lui. "Jucatorii se comportau normal. Dansau, in momentul in care in jur de 30 de oameni l-au atacat pe Cozma in timp ce dansa cu prietena lui. Au continuat sa se lupte afara si l-au injunghiat pe Cozma in inima", a mentionat presedintele clubului maghiar.

Dupa cum a informat politia, "autoritatile cauta, cu toate puterile, autorii crimei".

Federatia de Handbal din Ungaria nu a amanat meciurile din campionat, ci a indicat ca toate partidele de duminica sa inceapa cu un minut de reculegere, "pentru a-l comemora pe Marian Cozma".

Cozma, in varsta de 26 de ani, activa la echipa MKS Veszprem din Ungaria si era pivot in echipa nationala a Romaniei. La sfarsitul lunii ianuarie, Cozma a anuntat ca nu va mai evolua pentru echipa nationala.