Oltchim incepe campania de calificare in semifinalele Ligii Campionilor, duminica, acasa la Buducnost. Cele doua echipe s-au intalnit si in sezonul trecut, cand Oltchim s-a impus in ambele manse in fata muntenegrencelor (35-22 in tur si 21-32 in retur).

In 2009, jucatoarele lui Ivica Rimanic vor sa depaseasca performanta de anul trecut, cand s-au oprit in faza grupelor principale, si sa obtina calificarea in semifinale.

"Suporterii ar trebui sa stie ca meciul de duminica este unul dificil pentru ambele formatii. Este vorba de un loc in semifinale totusi. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu suntem increzatoare in propriile forte. Noi suntem favorite in acest joc datorita valorii echipei, insa este un joc sustinut in deplasare cu o formatie destul de omogena si in fata unui public care sustine echipa gazda indiferent de rezultat. Victoria la Buducnost este esentiala in vederea calificarii in faza urmatoare dar totusi nu decisiva. Punctele aduse din deplasare sunt esentiale ", a declarat Valentina Ardean Elisei pe site-ul oficial al echipei.

"Sunt multumita pentru ca am trecut de grupa 'C' , mai ales ca nimeni nu credea ca ne vom califica mai departe. Legat de Buducnost, sezonul trecut a fost altceva. Acum eu cred ca muntenegrencele joaca mult mai bine, sunt tinere si au prins experienta in jocurile internationale. Per ansamblu, eu zic ca cele doua jocuri din sezonul trecut nu vor semana deloc cu cele de anul acesta", a adaugat si Narcisa Lecusanu.

Sambata, alte doua echipe romanesti joaca in Europa, dar in Cupa EHF. Rulmentul Brasov si HCM Baia Mare disputa partidele tur din optimile competitiei curespectiv HC Leipzig.

In Cupa Cupelor, Otelul Galati infrunta echipa maghiara pentru un loc in sferturile competitiei.