Franta a pierdut ultimul meci al primei grupe principale in fata croatilor, scor 22-19, si s-a calificat in penultima faza a Mondialului alaturi de Croatia, care a terminat grupa pe locul intai. Desi ambele echipe erau deja calificate, meciul nu a fost deloc unul fara miza, mai ales ca peste 15.000 de croati si-au incurajat neincetat favoritii.

Chiar si asa, atat selectionerul francez, Claude Onesta, cat si cel al Croatiei, Lino Cervar, nu au uitat de semifinala de vineri si si-au odihnit cei mai buni jucatori. Centru croat, Ivano Balic, si capitanul Petar Metlicic au fost odihniti cu Franta, iar de partea cealalta, Didier Dinart si Jerome Fernandez au fost lasati pe banca de Onesta. "Danemarca are jucatori extrem de talentati", a spus selectionerul francez la finalul meciului cu Croatia, "dar aceasta nationala face parte din acele echipe care sunt capabile sa joace bine chiar daca adversarii le pun sub presiune sau daca un fir de nisip intra in mecanismul lor de joc".

Danemarca merge in semifinale dupa o victorie muncita in fata Germaniei, scor 27-25, intr-un meci condus de doi arbitri romani.

Nationala poloneaza a obtinut ultimul bilet pentru faza semifinalelor dupa un final de meci de poveste cu selectionata Norvegiei. Nordicii conduceau cu 30-28 in ultimele doua minute, dar trei goluri consecutive inscrise de polonezi au eliminat Norvegia, la fel si Germania, care desi pierduse cu Danemarca era calificata in semifinale daca scorul ramanea egal. Polonia a incins cu 31-30 pe Norvegia si va intalni in semifinale pe Croatia.

Semfinale CM din Croatia, 30 ianuarie:

Croatia - Polonia (Zagreb)

Franta - Danemarca (Split)