Suporterii stelisti au intrat din nou in conflict cu fortele de ordine. Incidentele din timpul partidei de hochei dintre Steaua si Ferencvaros au dus la sanctionarea mai multor fani stelisti. Intr-un comunicat de presa emis de Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti (AISS), sustinatorii ros-albastri acuza comportamentul fortelor de ordine ca fiind unul daunator sportului.

Incidentele de duminica au dus la intocmirea a trei dosare penale, interzicerea accesului in arenele sportive a unor fani stelisti, amenzi in valoare de 2.300 lei, doua avertismente si sapte procese-verbale.

In timpul partidei, un fan din galeria stelista a aruncat cu o petarda in teren, fapt ce a dus la intreruperea partidei pentru cateva minute. Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Marius Militaru, citat de Mediafax, mai multi suporteri au facut gesturi obscene si au scandat injurii adresate fortelor de ordine, jucatorilor unguri, dar si presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal.

Partea vatamata are o alta viziune asupra conflictului: "Incidentele au pornit de la aruncarea a doua petarde in spatiul dintre scaune. Reactia disproportionata a fortelor de ordine a inclus folosirea bastoanelor, scuturilor si a gazelor lacrimogene in spatiu inchis, ceea ce a dus la ranirea a cel putin 20 de suporteri, multi dintre ei fiind calcati in picioare, batuti sau avand probleme ca urmare a inhalarii gazelor", se arata in comunicat.

In semn de protest, 70 de suporteri au parasit incinta patinoarului. Potrivit jandarmilor, incidentele au continuat si afara, suporterii blocand trotuarul si aruncand diverse obiecte catre fortele de ordine.

Suporterii, insa, sustin ca au fost urmariti si batuti: "Suporterii care paraseau patinoarul au fost urmariti pe strazi, in scari de blocuri si in statia de metrou Piata Muncii, ridicati pe baza principiului ai sapca si hanorac, esti huligan sau batuti pe stradute laterale. Un astfel de comportament al fortelor de ordine nu face decat sa dauneze sportului si cu atat mai mult hocheiului, un sport de care suporterii s-au indepartat, din pacate, din ce in ce mai mult", scrie comunicatul AISS.

Nu numai suporterii au fost sanctionati, ci si firma care trebuia sa asigure paza pe durata meciului. Firma respectiva a primit o amenda de 500 lei.