In a 51-a intalnire dintre cele doua nationale, Franta este clar favorita in fata Romaniei. De altfel, nationala lui Claude Onesta este una dintre principalele pretendente la cucerirea titlului mondial, alaturi de Croatia. "Cred ca romanii sunt aproape la acelasi nivel ca slovacii. Si nu i-am uitat pe slovaci! Trebuie sa fim atenti, nu trebuie sa-i luam de sus", i-a sfatuit selectionerul francez pe jucatorii sai. "Riscurile si consecintele acestei partide sunt importante. Chair daca nu e un meci decisiv, poate sa ne compromita parcursul. Romania este o echipa solida, agresiva in aparare, care nu trebuie luata peste picior!".

"Suntem pregatiti pentru acest Mondial si pentru Romania. Suntem aici pentru ca avem pofta sa gustam, din nou, din placerea victoriilor, din fericirea pe care ti-o aduc aceste tilturi. Este un parfum pe care nu l-am uitat de la Olimpiada si pe care ne dorim sa-l facem si mai puternic", a spus Guillaume Gille.

Cu cateva ore inainte de intalnirea cu Romania, Franta a primit o lovitura puternica la ultimul antrenament. Extrema stanga, Sebastien Ostertag, a suferit o entorsa si nu va jucam impotriva echipei lui Omer.