Cu o echipa debutanta la Campionatul Mondial de handbal masculin din Croatia, Aihan Omer promite ca baietii aflati sub comanda sa nu se vor face de ras. Dar ce tactica trebuie sa adopti cand intalnesti campiona olimpica, Franta? Desi nationala Romaniei este cotata cu sansa a 17-a la casele de pariuri, antrenorul sustine ca va fi un turneu final foarte bun.

"Sunt pentru prima data in aceasta postura de a conduce echipa nationala la un turneu final al Campionatului Mondial. Este o mare onoare pentru mine. Va promit ca nationala nu se va face de ras. Vom face un turneu final foarte bun. Pentru noi cel mai important este ca ne-am calificat la acest turneu final. Este un moment important pentru handbalul masculin romanesc", a declarat Aihan Omer pentru Newsin, citat de Gazeta de Sud.

Lotul Romaniei este valoros, dar fara experienta intr-un asemenea turneu. Steluta Luca, una din cele mai bune jucatoare de handbal din Romania, are incredere ca acest lucru ii va motiva pe baietii lui Aihan Omer. "Vrand-nevrand baietii trebuie sa treaca de grupe, formeaza si o echipa buna si faptul ca nu au fost de mult la un turneu final ii poate motiva mai mult. Le va fi foarte greu, intalnesc Franta, Ungaria, insa cred ca pot produce o surpriza. Nu pot sti insa cat de mare pentru ca nu cunosc componenta sau valoarea celorlalte grupe", a mentionat Luca, potrivit tvr.ro.

Romania va sustine primul meci, sambata, la Osijek (Croatia), in compania Frantei, campioana olimpica. Partida va fi transmisa de TVR2, in direct de la ora 21:30.