Oltchim Rm. Valcea a castigat cel de-al cincilea meci din grupele Ligii Campionilor, dupa ce, timp de 40 de minute, au fost conduse de norvegiencele de la Larvik. Romancele au castigat la doua goluri diferenta: 27-25. Cu golgetera Riegelhuth aflata in forma maxima, norvegiencele au dominat prima jumatate a partidei. S-au aparat agresiv si au atacat fara mila. Dar fetele antrenate de Rimanic s-au mobilizat excelent dupa pauza si au reusit sa castige meciul la doua goluri distanta.

Atacurile hotarate si repetate ale jucatoarelor de handbal antrenate de Karl Erik Bohn au facut ca scorul la pauza sa fie in favoarea norvegiencelor: 15-13. Steluta Luca a facut un meci exceptional si a fost cea mai buna marcatoare a Oltchimului. Ultimele 10 minute ale partidei arata un moral excelent al romancelor. Cu sange rece, Avadanii o executa pe Rantala si aduce victoria Oltchimului.

Oltchim Rm. Valcea se afla in continuare pe prima pozitie a Grupei C din Liga Campionilor. Romancele mai au de disputat un singur meci, ce va avea loc pe 18 ianuarie, impotriva formatiei Podravka.

Desfasurarea partidei:

Min. 10(Larvik - Oltchim 5-3) | Oltchim are lovitura de incepere. Scorul este deschis de gazde, prin Riegelhuth. Sub presiunea publicului, romancele nu reusesc sa inscrie. Larsen mareste avantajul. Avadanii inscrie, dupa 3 minute, primul gol al romancelor. Norvegiencele sunt foarte puternice pe atac. Oltchim ataca pozitional si inscrie prin Steluta Luca. Oana Manea primeste aruncarea de la 7 metri. Lecuseanu inscrie. Dupa eliminarea lui Szucs, Larvik joaca in superioritate numerica si reuseste sa inscrie. Sapte metri pentru Oltchim, dar Rantala pareaza.

Au marcat pentru:

Oltchim: Elena Avadanii 3'; Steluta Luca 5'; Narcisa Lecusanu 7'

Larvik: Linn Kristin Riegelhuth 1', 8'; Kari Mette Johansen 6'; Heidi Loke 2' 4'

Min. 20(Larvik - Oltchim 11-8) | Norvegiencele ataca pozitional si marcheaza prin Larsen. Oltchim pleaca pe conta-atac si inscrie prin Steluta Luca. Meirosu obtine o aruncare de la sapte metri (transformata) si o eliminare. Larvik se apara bine pe semicerc, dar Steluta Luca patrunde si inscrie. Avadanii rateaza destule ocazii. Manea inscrie primul sau gol din aceasta partida in minutul 18. Elisei inscrie la coltul scurt.

Au marcat pentru:

Oltchim: Steluta Luca 13', 16'; Oana Manea 18'; Valentina Ardean Elisei 20'; Roxana Han 15'

Larvik: Linn Kristin Riegelhuth 13' 20'; Tonje Larsen 13'; Tine Kristiansen 16'; Karoline Dyhre Breivang 11';

Min. 30 (Larvik - Oltchim 15-13) | Lecuseanu se accidenteaza, dar poate continua jocul. Roxana Han inscrie din 7 metri si Oltchim se apropie la 1 gol de norvegience. Larvik inscrie din 7 metri prin golgetera Riegelhuth. Rantala apara atacurile romancelor. Steluta Luca este faultata si obtine o noua aruncare de la 7 metri. Roxana Han transforma. Medvedeva reuseste un gol superb. Aparare agresiva a norvegiencelor. Elisei este impinsa de Riegelhuth si obtine o lovitura de la sapte metri. Han inscrie. Breistol o pacaleste pe Tolnai si inscrie. Rimanic cere time-out cu 43 de secunde inainte de pauza. Oltchim ataca, dar Elisei rateaza singura cu portarul. Lavrik obtine lovitura de la 9 metri, iar Bohn cere time-out cu 6 secunde inainte de pauza. Larsen arunca pe deasupra portii.

Au marcat pentru:

Oltchim: Puscasu 21', Han 23', 25', 28'; Steluta Luca 27'

Larvik: Riegelhuth 23', Medvedeva 26', 27'; Breistol 28'

Min. 40 (Larvik - Oltchim 18-18) | Repriza a doua incepe cu Larvik in atac. Larsen pierde mingea si Oltchim ataca pozitional. Meirosu arunca, dar Rantala pareaza. Riegelhuth inscrie primul gol al reprizei secunde. Manea inscrie . Atacurile ambelor echipe sunt parate, pe rand, de Rantala si Hutupan. In inferioritate numerica, Manea reuseste sa inscrie. Lecuseanu o pacaleste pe Rantala si inscrie. Karoline Dyhre Breivang obtine un sapte metri, transformat de Riegelhuth. Luca e in forma si inscrie de doua ori la rand. Oltchim egaleaza. Briestol o faulteaza pe Avadanii, care ramane intinsa pe semicercul advers. Loke este eliminata dupa ce o faulteaza pe Elisei. Romanca primeste ingrijiri medicale.

Au marcat pentru:

Oltchim: Manea 31' 34'; Lecuseanu 36'; Steluta Luca 38', 39

Larvik: Riegelhuth 31', 34' 37';

Min. 50 (Larvik - Oltchim 21-23) | Manea obtine o lovitura de la 7 metri. Roxana Han inscrie si cele doua echipe se afla din nou la egalitate. Breivang scapa mingea, dar contra-atacul lui Manea nu reuseste sa aduca Oltchimul in avantaj. Luca aduce Oltchimul in avantaj, dar doar pentru cateva secunde deoarece Riegelhuth egaleaza. Avadanii o invinge pe Rantala si inscrie. Elisei inscrie un gol superb si Oltchimul este din nou in avantaj. Parada a Luminitei Hutupan si fetele lui Rimanic ataca. Lecuseanu inscrie din 7 metri si Oltchim conduce la 2 goluri diferenta.

Au marcat pentru:

Oltchim: Han 41', Luca 43'; Avadanii 45'; Elisei 48'

Larvik: Riegelhuth 40', 43'; Breivang 48'

Min. 60 (Larvik - Oltchim 25-27) | Avadanii isi recapata forma si inscrie. Hutupan apara de doua ori consecutiv intr-un moment in care echipa are mare nevoie. Oltchimul ataca agresiv, dar nu reuseste sa inscrie. Multe ratari ale romancelor in ultimele minute.Emotii pe final de meci. Riegelhuth egaleaza, dar Oltchimul obtine o lovitura de la 7 metri. Lecuseanu transforma. Stange restabileste egalitatea, dar Avadanii aduce victoria Oltchimului.

Au marcat pentru:

Oltchim: Avadanii 51' 59' 60'; Lecuseanu 58'

Larvik: Riegelhuth 51', 52' 57'; Stange 58'