Norvegiencele au primit medaliile de aur si trofeul european la fel cum au evoluat pe parcursul acestor doua saptamani: cu entuziasm, seninatate si cu zambetul pe buze! Nici jucatoarele spaniole nu au fost foarte dezamagite de medalia de argint, un rezultat "istoric pentru handbalul feminin spaniol".

Marit Breivik, antrenoarea Norvegiei: "Suntem foarte bucurose ca suntem campioane din nou. Ma asteptam sa fie mai greu in conditiile in care au fost cateva schimbari in echipa dupa Olimpiada".

"Am jucat excelent in repriza secunda, mai ales in aparare. Nu pot sa spun decat ca suntem extrem de fericite", a spus Tonje Noestvold.

"Felicitari Norvegiei! Evident, este cea mai buna echipa din Europa. A fost o diferenta ca de la cer la pamant intre jocul nostru din repriza intai si cel din repriza secunda. Oricum, este un rezultat istoric pentru handbalul feminin spaniol", a mentionat si antrenorul Spaniei, Jorge Duenas.

Romanca din poarta Spaniei, Micaela Ciobanu, e mandra de rezultatul obtinut de echipa sa: "Norvegia a fost favorita pentru ca era campioana olimpica si europeana, dar noi am jucat in prima repriza de la egal la egal cu ele, une ori chiar mai bine. Totusi, noi trebuie sa fim mandre de ce am realizat".