Miracolul spaniol de la CE din Macedonia nu a tinut si in finala contra incredibilei echipe a Norvegiei. Nordicele au cucerit al 3-lea titlu european consecutiv in fata Spaniei pe care a umilit-o cu 34-21. Daca jucatoarele lui Duenas au inceput meciul surprinzator, conducand Norvegia si la trei goluri, l-au terminat in genunchi pentru ca nordicele au facut spectacol in repriza secunda, distantandu-se la 13 goluri, cea mai mare diferenta de goluri stabilita intr-o finala.

min 50 Norvegia-Spania 27-17/ Timpul trece in favoarea campioanei europene pentru ca Spania joaca din ce in ce mai slab. Bucurie si viteza pentru jucatoarele nordice care se dezlantuie impotriva unei echipe cazuta psihic, dar si fizic (min 45/22-15). Johansen e trimisa in teren de antrenoarea Marit Breivik si inscrie doua goluri consecutiv in poarta lui Ciobanu. Aguilar puncteaza pentru Spania dupa multe atacuri nereusite.

min 40 Norvegia-Spania 18-14/ Spania incepe partea secunda cu o ratare a pivotului Fernandez, singura cu Haraldsen, iar Loeke a pedepsit-o imediat pe Mihaela Ciobanu. Tot Norvegia inscrie datorita unei lovituri de la 7 metri, acordata usor de arbitrii (15-12). Portarul Haraldsen scoate tot si lucrurile nu merg deloc bine pentru iberice. Lunde si Larsen inscriu din toate pozitiile pentru ca apararea spaniola e la pamant. Norvegia joaca in inferioritate si, totusi, inscrie prin Larsen. Fernanadez scapa singura cu Haraldsen si rateaza . Riegelhuth este tinuta foarte bine de aparatoarele spaniole, dar aceasta tactica lasa culoare libere pentru celalate campioane europene.

Pauza Norvegia - Spania 13-12

min 30 Norvegia-Spania 13-12/Norvegia isi revine incetul cu incetul si obliga Spania sa greseasca in atac. Beatriz primeste cartonasul galben, iar norvegiencele profita de eliminarea unei spanioloaice pentru a se desprinde la 2 goluri. Koleva reuseste un gol peste apararea norvegiana. Norvegia beneficiaza de ajutorul arbitrilor care dau 7 metri si o elimina pe Koleva, decizie contestata de public. Haraldsen apara intr-o situatie unu la unu, dar Spania reucpereaza si inscrie. Larsen inscrie primul gol. Norvegia ramane in inferioritate numerica si Spania se apropie la un gol, pentru ca, mai apoi, sa egaleze. Larsen face o faza incredibila si Norvegia incheie prima repriza in avantaj, inscriind un gol din aeriana.

min 20 Norvegia-Spania 8-8/ Circulatie buna a balonului pentru spaniole pe semicercul advers, iar pivotul Fernandez se demarca excelent si inscrie. Norvegia reuseste sa se apropie la un singur gol, insa Spania recuprereaza si inscrie rapid doua goluri pe contraatc (5-8). Joc pe contre, Riegelhuth si Frafjord restabiland egalitatea 8-8.

min 10 Norvegia-Spania 3-5/Spania a inceput bine meciul impotriva mult mai titratei sale adversare. Mihaela Ciobanu apara doua mingi consecutive, iar Spania se desprinde la doua goluri (4-2). Riegelhuth nu reuseste sa gaseasca culoare in apararea spaniola. Ciobanu apara din nou.

Spania: 12 Ciobanu, 2 Garmendia Lopez, 7 Fernandez Ibanez, 9 Mangue Gonzales, 10 Aguilar Diaz, 4 Martin Berenguer, 18 Fernandez Molinos, 17 Pinedo Saenz, 8 Cuadrado Dehesa, 20 Oncina Morena, 14 Chavez Hernandez, 1 Gonzalez Ramos, 21 Koleva Simeonova

Antrenor: Jorge Duenas

Norvegia: 16 Haraldsen Lunde, 18 Riegelhuth, 11 Johansen, 14 Larsen, 17 Sulland, 15 Kristiansen, 6 Loke, 9 Lunde, 4 Aamodt, 8 Breivang, 13 Malm Frafjord, 20 Blanco, 23 Herrem, 12 Pedersen

Antrenor: Marit Breivik