Nationala Romaniei rateaza calificarea in semifinalele Campionatului European de handbal feminin din Macedonia dupa ce pierde categoric, scor 37-31, in fata campioanei olimpice, Norvegia. Scandinavele au practicat un joc aproape de perfectiune, elevele lui Marit Breivik fiind superioare pe toata durata partidei. Cu mai multe multe absente de marca si cu un lot decimat de accidentari, tricolorele vor lupta pentru locul cinci al clasamentului final cu Croatia, in timp ce Spania (formatie care ne-a invins la 8 goluri diferenta) va evolua in careul de asi.

CE handbal feminin: Click aici pentru Program, Clasament, Rezultate / Romania - Croatia, pentru locurile 5-6 (sambata, 12:30, Tvr 2)

Radu Voina: Ducem lipsa de jucatoare de handbal, vom ocupa locul pe care il meritam

Filmul meciului

Min 60 Romania - Norvegia 31-37

Au marcat: Neagu 51', 53', Balint 54', Elisei 57', 58', Meirosu 58', Geiger 59',

Norvegia este o echipa de mare clasa, plimba bine mingea, soarta imposibila pentru tricolore. Manea obtine o eliminare pentru adversare, iar Neagu inscrie din 7 metri. Balint de pe extrema le apropie pe fetele lui Voinea la sase goluri de scandinave. Norvegia marcheaza in inferioritate numerica, Romania este in corzi cu cinci minute inainte de ultimul gong. Balint expediaza un trasor in bara, avem si ghinion. Riegelhuth inscrie si spulbera orice sansa a tricolorelor. Norvegia invinge meritat Romania cu scorul de 37-31.

Min 50 Romania - Norvegia 24-31

Au marcat: Meirosu 44', Neagu 47', Geiger 49', 50'

Lecusanu rateaza tinta, Romania nu reuseste sa marcheze, iar Neague este eliminata doua minute. Tricolorele nu au mai marcat de 8 minute si pierd contactul cu nordicele. Gol superb al Romaniei dintr-o aeriana realizata de Balint si Amariei. Cu toate acestea, Norvegia are opt goluri avans. In faza urmatoare, Balint ia portarul nordic la tinta. Greseli multe, semifinala est aproape imposibil de atins pentru Amariei si compania.

Min 40 Romania - Norvegia 19-26

Au marcat: Elisei 31', Neagu 32', Manea 33', 35', Lecusanu 33',

Romania marcheaza prima in a doua repriza prin Elisei. Breivang este eliminata, superioritate pentru tricolore. Hutupan greseste, iar Norvegia face 20-16. Fiecare echipa marcheaza, iar scorul devine 21-18. Luminita Hutupan prinde o zi destul de slaba, adversarele marcheaza aproape la fiecare atac pozitional. Amariei nu prinde cadrul portii, iar scandinavele puncteaza de la 7 metri si se distanteaza la cinci goluri. Elisei rateaza un 7 metri intr-un moment foarte important.

A inceput repriza a doua

Min 30 Romania - Norvegia 14-19

Au marcat: Amariei 21', Manea 26', Neagu 27'

Amariei inscrie cu o torpila, Norvegia are trei goluri avantaj (11-14). Florentina Grecu face minuni in poarta Romaniei, dar Cioaric rateaza incredibil pe contraatac. Meci slab pentru jucatoarea de la Otelul Galati. Lecusanu nu ajunga la o aeriana, iar Norvegia marcheaza din nou. Fetele lui Voina se apara bine, dar au probleme in a marca. Neagu puncteaza de pe extrema, dar scorul este favorabil Norvegiei. Amariei reuseste un gol sub transversala, ne apropiem la trei goluri. Scandinavele se apara bine si destul de agresiv. Repriza se termina cu un avantaj de cinci goluri pentru norvegience.

Min 20 Romania - Norvegia 10-14

Au marcat: Lecusanu 12', Neagu 13', Lecusanu 15', Elisei 17', Manea 19'

Frafjord este eliminata dupa un fault, iar Lecusanu inscrie in minutul 12. Neagu inscrie superb in minutul 13, iar antrenoarea Breivik cere time-out. In aceste momente, Romania domina partida. Manea nu receptioneaza o minge, nordicele intercepteaza si se face 10-7, apoi 11-7. Cea mai mare diferenta de pana acum. Florentina Grecu pareaza o minge, dar Oana Manea rateaza singura cu portarul. Romania nu reuseste inca sa marcheze pe extreme. Norvegia se distanteaza la cinci goluri, Radu Voinea cerea time-out.

Min 10 Romania - Norvegia 5-7

Au marcat: Elisei 2',9', Neagu 5', Meirosu 6', 10'

Norvegia a avut primul atac si a marcat.Manea marcheaza si ea, dar calcase semicercul si golul este anulat. La faza urmatoare, nordicele puncteaza din nou si fac 2-0. Primul gol al Romaniei este reusit de Elisei, in minutul 2. Koestvold face 3-1 dupa o aruncare de la 7 metri. Campioanele olimpice domina debutul de partida. Fetele noastre gresesc mult in faza de atac si nu reusesc sa fructifice unele superioritati. Luminita Hutupan incepe sa le puna probleme norvegiencelor. Lecusanu rateaza un 7 metri in minutul 7. Pe un fond de ratari ale fetelor lui Radu Voina, se face 7-4 pentru Norvegia.

Partida a inceput.