Romania a invins Ucraina (40-32) la Campionatul European de handbal feminin, dar nu este sigura de calificare, chiar daca ocupa locul 2 in clasament, la 2 puncte distanta de Spania, principala urmaritoare. Meciul cu Norvegia ce se va disputa in aceasta seara (21:15, Tvr 2) este decisiv si avem nevoie de un sigur punct pentru calificarea in semifinale. Daca Ungaria o incurca pe Spania, atunci Romania este calificata indiferent de rezultatul meciului cu Norvegia.

Danemarca trimite Romania aproape de semifinalele Campionatului European de handbal!

CE handbal (feminin): CLICK aici pentru Program, Clasament, Rezultate

Radu Voina il ataca pe Tadici: Unii cunoscatori de handbal ne vor raul

Umbra lui nea Gheorghe Tadici din mintile noastre

CE handbal feminin, Romania - Ucraina 40-32 / Sa vina Norvegia!

Narcisa Lecusanu: Nu putem spune ca am facut un pas spre semifinale

"Norvegia este o scoala de handbal. Este un adversar de calibru si este deasupra tuturor echipelor de la acest turneu", a spus Radu Voina. Cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori in acest an: la Cupa Mondiala din Danemarca, la Jocurile Olimpice de la Beijing in cadrul Grupei A.

Debutul lui Radu Voina la nationala a insemnat o infrangere in meciul cu Norvegia de la Cupa Mondiala. Nordicele au castigat detasat, cu 30-23, in acea partida consemnand debutul Andreei Cruceanu, Melindei Geiger, Oanei Manea, Cristinei Cioarec si Cameliei Balint.

La Olimpiada, jocul a fost mult mai strans. Romania era antrenata de Gheorghe Tadici si a pierdut cu 24-23 un meci echilibrat dar presarat cu mari greseli de arbitraj, in care Norvegia a fost mai tot timpul in avantaj pe tabela. In turneul de pregatire pentru Olimpiada, Romania a invins Norvegia cu 28-22. A fost doar un amical...

La Campionatul Mondial din 2007 desfasurat in Aarhus, Romania a remizat cu Norvegia, 26-26, primind un gol din 7 metri cand mai erau 2 secunde din joc si, acest egal, nu le-a mai permis fetelor antrenate de Tadici sa se califice mai departe, terminand grupa pe locul 3.

"Acest meci va fi ca o finala de Campionat European. Au experienta, au un lot omogen, dar ne vom lupta. Noi am reintinerit lotul, dar fiti convinsi ca nu ne vom da la o parte. Sa dea Dumnezeu sa prindem o zi buna si putem ajunge in semifinale", a spus Carmen Amariei la finalul meciului castigat cu Ucraina.