Romania continua in grupa principala la CE din Macedonia cu doi portari pentru urmatoarele meciuri: Luminita Hutupan-Dinu si al treilea portar, Florentina Grecu.

"Accidentarea Paulei nu este atat de grava pe cat am crezut. A facut un RMN si are entorsa la genunchiul stang deci nu e vorba de ligamente rupte. Ma bucur pentru ea ca isi va reveni dupa un timp de repaus, dar nu va mai apara pentru restul turneului din Macedonia", a spus Radu Voina pentru HotNews.ro.

Favorita la calificarea in semifinalele competitiei, nationala feminina de handbal a plecat deja spre Ohrid, orasul care va gazdui meciurile din Grupa 1 principala. "Noi trebuie sa castigam cel putin doua meciuri din cele trei pentru a fi siguri de calificarea in penultima faza a turneului. Nu vreau sa depindem de rezultatele celorlalte echipe si sa avem calificarea in mana noastra", a mai spus selectionerul, constient ca vor urma trei zile de foc pentru jucatoarele sale. "Fetele sunt bine, energice, dar o sa fie foarte greu sa jucam trei meciuri unul dupa altul. Spania nu este deloc de neglijat, au jucatoare rapide si puternice...ce mai..nu mai exista echipa slaba aici".

In Grupa 1 principala, alaturi de Romania (4p), Danemarca (1p) si Ungaria (1p) s-au mai calificat Norvegia (3p), Spania (2p) si Ucraina (1p).

Nationala Romaniei va juca cu Spania (marti, 19:15), Ucraina (miercuri, 17:15) si cu Norvegia (joi, 21:15). Primele doua echipe clasate in aceasta grupa se califica in semifinale.