O.J. Simpson, fostul fotbalist american, a fost condamnat pentru 33 de ani pentru jaf armat si alte infractiuni pe care le-a produs in septembrie anul trecut, dupa ce a fost achitat in urma cu ceva timp, acuzat fiind de uciderea fostei sale sotii, Nicole Simspon si a prietenului sau, Ronald Goldman. El a si scris o carte cu titlul "Daca as fi facut-o" (If I Did It), in care ar fi povestit daca si-a ucis sotia. Cartea a fost retrasa de editorul autorului, insa ea a aparut pe piata la cererea familiei Goldman.

Simpson, in fata instantei, a plans cinci minute si si-a cerut scuze. A avut remuscari. "Imi pare rau, imi pare rau pentru tot", a spus Simspon cu o voce spasita si o fata schimonosita de durere launtrica. Judecatorul nu s-a lasat impresionat atat de usor si Simpson a fost condamnat la 33 de ani de inchisoare.

Condamnatul a povestit ca el de fapt se afla in trecere pentru ca voia sa recupereze verigheta fostei sale sotii, pentru a o da copiilor. "Aceasta a fost prima oportunitate pe care am avut-o, sa iau de la baietii cu mainile inrosite de sange ceea ce a fost furat de la familia mea. Eu nu am vrut sa ranesc pe nimeni, am vrut doar sa imi iau lucrurile personale", a spus Simpson, care a mai adaugat, culmea, ca a actionat in numele copiilor lui! Simpson va putea inainta apel la decizia curtii, insa ar putea sa iasa din inchisoare in 2017 daca va avea o conduita exemplara.

In septembrie 2007, Simpson a fost arestat in Las Vegas pentru jaf armat, amenintare si rapire intr-un cazino. A fost gasit vinovat pe 3 octombrie 2008 si a fost condamnat la inchisoare pe 5 decembrie.