Se poate si civilizat - handbalistele de la nationala trebuie sa lupte la acest turneu final tocmai pentru a arata ca performanta se poate face si fara urlete si certuri ca pe vremea fostului selectioner. Trofeul Carpati a aratat o alta fata a jucatoarelor, interesate de sfaturile lui Radu Voina date pe un ton calm indiferent de scorul de pe tabela si de jocul lor.

Selectionerul Voina este un pic mai optimist dupa meciurile disputate la Turneul Carpati. "Desi au fost si bune si rele, pot spune ca exista si multe castiguri care m-au facut sa fiu mai optimist pentru Macedonia. Relatiile dintre jucatoare au progresat de la meci la meci si asta s-a vazut in joc. S-au bucurat foarte mult la final, iar eu am simtit ca le-a facut placere sa joace in fiecare meci".

"Fetele au acum nevoie de sustinere pentru ca toata lumea vorbeste ca nu joaca bine, ca sunt unele convocate pe pile si alte lucruri urate spuse de oameni apropiati handbalului. Ele pun la inima toate lucrurile astea", a recunoscut selectionerul pentru HotNews.

Voina mizeaza pentru meciurile din Grupa A a CE pe Luminita Dinu-Hutupan, Paula Ungureanu, Florentina Stanciu - portari , Ramona Maier, Valentina Ardean Elisei, Camelia Balint, Catalina Cioarec - extreme , Oana Manea, Florina Birsan - pivoti, Carmen Amariei, Narcisa Lecusanu, Daniela Crap, Melinda Geiger, Cristina Neagu, Adina Meirosu si Oana Soit - linia de 9 metri.

Programul meciurilor Grupei A, Macedonia:

03.12, ora 19.15 Romania - Ungaria/ Franta - Danemarca

05.12, ora 19.15 Romania - Franta/ Danemarca - Ungaria

07.12, ora 21.15 Romania - Danemarca/ Ungaria - Franta