"Mi-am anuntat retragerea din echipa nationala chiar inainte de Olimpiada. Apoi a venit domnul Voinea, si dupa meciul cu Larvik, in euforia victoriei, i-am dat sperante ca voi continua la nationala. Am probleme mari la spate si nu pot sa merg la Europene", a declarat Steluta Luca, la Cluj.

"Mai am contract pana in 2010 cu Oltchim. Am timp destul sa ma gandesc ce voi face in viitor. Pot sa spun ca mi-ar placea sa antrenez copii".

Decizia jucatoarei lui Oltchim a fost primita cu tristete atat de oficialii federatiei de handbal, dar, mai ales, de selectionerul Radu Voina care inca mai spera ca Steluta Luca se va razgandi.

"Steluta ne va lipsi extrem de mult. Echipa nationala si-a pus mari sperante in ea. Asta e situatia, trebuie sa-i acceptam retragerea din cauza problemelor de sanatate. Din nefericire pentru mine, e o situatie delicata. E foarte greu sa formam o echipa pana la Campionatul European. Vom incerca sa scoatem cel mai bun rezultat posibil in Macedonia", a spus Voina.

"Argumentele pe care Steluta le-a adus pentru decizia luata sunt legate in principal de sanatate. Din punctul meu de vedere si al Consiliului de Administratie, regretam decizia pe care ea a luat-o, dar suntem obligati sa o acceptam", a adaugat si presedintele FRH, Cristian Gatu.