Daca Oltchim a inceput meciul foarte slab, la fel ca in Rusia, finalul a fost electrizant pentru micul grup de suporteri prezenti in sala de la Koprivnica. Croatele au intrat cu avantajul unui gol la pauza (14-13), insa de la vestiare s-a intors o alta echipa a Oltchimului.

Cu Lecusanu, Maier si Oana Manea in prim-plan, valcencele s-au napustit spre poarta aparata cu succes in prima repriza de romanca Paula Ungureanu si au aglomerat perfect semicercul in faza defensiva. Timp de 10 minute, Podravka a parut o echipa de amatoare in fata "mercenarelor" lui Ivica Rimanic care au profitat de ratacirea adversarelor si s-au distantat chiar si la 11 goluri.

Cu aceasta victorie, Oltchim a mai facut un pas spre calificarea in sferturile Ligii Campionilor. Cea mai buna marcatoare a Oltchimului in sezonul trecut, Ramona Maier, si-a revenit si a inscris sapte goluri impotriva lui Podravka.

Min 60 Podravka - Oltchim 20-30/ Pentru Oltchim au marcat: Lecusanu `2, `10, `22, `35, `38, `58, Elisei `16, `46, Manea `4, `18, `36, `43, `44, `46, `56 Meirosu `31, `57, Szucs `15, `42, `45, `49, Luca `17,`57, Maier `7, `12, `14, `15, `23, `34, `40

Oltchim s-a dezlantuit in ultimele 10 minute, Luminita Dinu Hutupan dovedindu-se invincibila. Cea mai buna jucatoare a croatelor, Tatari s-a zbatut in zadar in fata unei aparari aproape perfecta a Oltchimului. Rimanic nu a cerut niciun time-out in repriza secunda, lasandu-si elevele sa "umileasca" echipa pe care a antrenata doi ani.

Min 50 Podravka - Oltchim 17-26

Jucatoarele lui Rimanic sunt pe tot terenul, iar Zdravko Zovko cere time-out sa-si linisteasca jucatoarele. Cei 50 de fani valceni care au insotit echipa la Koprivnica isi incurajeaza echipa si, mai ales, pe Luminita Hutupan. Oltchim are 5 goluri avantaj si croatele sunt inexistente in fata propriilor suporteri. Elisei face diferenta de sapte goluri, iar Podravka a inscris 3 goluri in 11 minute. Croatelor nu le iese nimic, nemainscriind de 8 minute.

Min 40 Podravka - Oltchim 16-18

Luminita Hutupan este cea mai buna jucatoare a Oltchimului. Manea duce echipa romana in avantaj si jocul Oltchimului este in crestere. Din nou, Paula Ungureanu mentine Podravka in joc. Dupa un inceput bun al romancelor, Podravka inscrie doua goluri din aruncari de la linia de 9 metri. Meirosu scapa singura cu portarul Ungureanu, insa arunca in bara si e la un pas sa izbucneasca in lacrimi. Lecusanu inscrie pentru 18-16

min 30 Podravka - Oltchim 14-13/ Au marcat pentru Oltchim: Lecusanu `2, `10, `22, Elisei `16, Manea `4, `18, Szucs `15, Luca `17, Maier `7, `12, `14, `15, `23

Ultimele zece minute incep rau pentru handbalistele romance care sunt obligata sa joace in inferioritate dupa eliminarea de 2 minute a Narcisei Lecusanu. Foarte multe greseli in jocul valcencelor din atac, insa croatele au facut parca si mai multe erori. Lecusanu este faultat de Tatari care primeste doua minute. Podravka incheie in avantaj repriza pentru ca Manea rateaza singura pe semicerc.

min 20 Podravka - Oltchim 12-11

Elisei si Maier se intrec in ratari, insa Maier se revanseaza si inscrie doua goluri consecutive. Oana Manea obtine doua aruncari de la 7 metri si o eliminare de doua minute. Croatele inscriu in inferioritate numerica si Rimanic o trimite in teren pe Tolnai. Oltchim revine dupa ce a fost condusa cu doua goluri (10-10).

min 10 Podravka - Oltchim 4-4

Inceput sovaitor al Oltchimului si Rimanic ramane fara reactie la accidentarea lui Lecusanu care ramane cateva minute intinsa la pamant, dar revine! Luminita Dinu Hutupan apara incredibil in patru situatii de unu la unu. Valcencele nu profita de reusitele portarului si gresesc nepermis in atac. Din fericire, nici croatele nu se regasesc in atac. Maier egaleaza la 3-3 de la 7 metri. Ivica Rimanic a pregatit o aparare avansata pentru a contracara ofensiva lui Podravka. Szucs greseste din nou si permite adversarelor sa preia conducerea.

Echipe:

Podravka Vegeta: Ungureanu - Penezic, Tatari, Franic - Lovrak, Todorovska - Dokic.

Rezerve: Jelcic, Pasicnik, Bulath, Koznjak, Gace, Palcic, Šeric

Oltchim: Dinu - Lecusanu, Fiera, Luca - Elisei, Maier - Manea

Rezerve: Tolnai, Szucs, Tacalie, Cherescu, Vadineanu, Puscasu, Borbas

Clasamentul grupei C

1. C.S. Oltchim Rm. Valcea 4 puncte (63-66)

2. HC Podravka Vegeta 2 puncte (54-56)

3. HC Lada 2 puncte (63-61)

4. Larvik HK 2 puncte (59-56)