Jocul handbalistilor Stelei in fata echipelor de top din Europa s-a dovedit coplesitor: dubla-victorie in fata vicecampioanei Sloveniei, Cimos Koper, si succesul de la Buzau (34-32) cu “gigantii” de la Chehovskie Medvedi au avut darul de a-i ului pana si pe Sania ai lui! La fel de surprinzatoare (dar in sens negativ...) este si pozitia pe care o ocupa campioana en-titre a Romaniei in clasamentul Ligii Nationale: locul 10 din 14. Cu patru infrangeri, doua egaluri si trei victorii, stelistii ilustreaza un paradox: lei printre straini si mielusei acasa.

Vestile bune pentru echipa lidera in Liga Campionilor, ramasa insa fara antrenor oficial dupa suspendarea lui Munteanu, au venit in ultimul meci din campionat cand stelistii au reusit prima victorie categorica dupa opt etape de chin: 40-29 cu U Bucovina. Antrenata cand de Otelea, cand de Nicolae Munteanu sau de doctorul echipei, Steaua a semanat, pe linoleul de la Chiajna in fata moldovenilor lui Bibirig, cu “trupa de mercenari” care nu a iertat aproape pe nimeni in cea mai puternica competitie europeana a cluburilor.

Adevaratul test pentru Steaua MFA vine duminica la Buzau, cand vor da piept cu singura echipa in fata caruia stelistii au capitulat – Portland San Antonio. Spaniolii i-au executat pe stelisiti in primul meci din grupa, 38-30, insa o infrangere la Buzau ar fi egala cu eliminarea din Liga Campionilor pentru Portland, una dintre cele mai bune echipe din Europa.

In realitate, favoritii din intalnirea Steaua – Portland sunt romanii! Steaua nu are nimic de pierdut spre deosebire de titratii lor adversari; mai mult, echipa antrenata neoficial de Bozo Rudic are deja asigurat un loc in Cupa Cupelor. Doar doua puncte despart Steaua de o calificare surprinzatoare intre primele 16 echipe ale Europei, iar la cum a evoluat echipa pana acum in Liga, acest vis nu pare imposibil.