Pentru al doilea an consecutiv, Oltchim trebuie sa infrunte campioana Rusiei, Lada Togliatti, in Liga Campionilor. Valcencele au de luat o revansa in fata rusoaicelor care, in sezonul trecut, s-au calificat in semifinalele competitiei alaturi de Gyor dupa un rezultat dubios in Ungaria. Invinsa clar de unguroaice in Rusia (22-28), Lada a castigat la Gyor cu un gol diferenta (33-34), suficient pentru ca Oltchim sa fie eliminata.

Statistic, Oltchim e favorita dupa rezultatele din sezonul trecut cand a trecut fara probleme de Lada in Rusia, dar si la Valcea. De aceasta data, fetele lui Rimanic mai au o motivatie in plus sa bata la Togliatti: jucatoarea numarul 1 a Oltchimului, Luminita Dinu-Hutupan, a implinit 37 de ani pe 6 noimebrie, iar cadoul pentru ea va fi a doua victorie a echipei din Valcea in Liga.

„La banchetul de dupa jocul cu Larvik, le-am spus fetelor ca imi doresc o victorie cu Lada. Asa este la noi, avem si motivatii de acest gen. Cu Larvik am evoluat pentru domnul Rimanic, acum fetele joaca pentru mine”, a spus Luminita Dinu, anuntand ca viitorul ei proiect e sa devina mama.

Lada a pierdut primul meci din Grupa C pe terenul croatelor de la Podravka (30-27), in timp ce Oltchim e lider dupa victoria cu 33-29 la Valcea. Larvik primeste vizita croatelor de la Podravka pe 9 noimebrie.

Clasament Grupa C, etapa a 2-a:

1. Oltchim - 2p

2. Podravka - 2p

3. Lada - 0p

4. Larvik - 0p