Nationala de handbal feminin a parasit Cupa Mondiala din Danemarca. Joi seara, fetele antrenate de Radu Voina au pierdut in fata Germaniei, scor 25-34. Fara nicio victorie in grupa B, handbalistele par a nu gasi solutia revenirii. "Insatisfactiile sunt legate de atitudinea fetelor, nu au aratat ca o echipa. Concluzia e ca la linia de 9 metri asteptam mai mult de la unele jucatoare cu experienta. Sunt dezamagit de unele dintre ele, dar nu le voi nominaliza", a declarat tehnicianul Voina.

Nationala Romaniei nu a putut obtine prima victorie sub comanda lui Voina, desi la pauza scorul era egal 15-15. "Faptul ca la Poiana Brasov am avut cateva jucatoare si ca tot lotul l-am avut doar la Aarhus in Danemarca a contat. Fetele sunt suparate, vor sa faca mult, dar nu vreau sa infig cutitul mai tare in rana", a declarat Voina, titreaza Newsin, citat de Realitatea.

Cea mai buna jucatoare de pe teren a fost Elisei, care a inscris 9 goluri. "La capitolul satisfactii le pot enumera pe Paula Radulescu, Camelia Balint, Oana Manea, Melinda Geiger, dar si Valentina Elisei Ardean, care a fost o jucatoare completa", a mentionat antrenorul nationalei.

Nationala de handbal a Romaniei a reusit o victorie mare in fata Germaniei la Campionatul Mondial din 2007, cand tricolorele s-au calificat in sferturile de finala cu scorul de 32-24.

Radu Voina trebuie sa reinvie echipa pentru Campionatul European din Macedonia, care incepe pe 2 decembrie.