Vesti bune de la nationala de handbal feminina! Numirea lui Radu Voina la carma nationalei in locul lui Gheorghe Tadici le-a facut pe Steluta Luca si Luminita Hutupan sa uite motivele care le-au facut sa plece de la nationala. "Nu ma retrag pentru ca-mi este foarte greu sa stau departe de teren si de echipa nationala. Daca voi ramane gravida pana in decembrie, atunci nu voi participa la Campionatul European, dar eu cred ca voi fi in teren. Avem o datorie morala, trebuie sa demonstram ca putem mai mult decat am aratat la Olimpiada din China", a spus Hutupan.

"Voi reveni la nationala cu tot dragul. Imi lipsea echipa nationala. Am discutat cu domnul Voina si i-am spus care este decizia mea. Am vorbit cu dansul si dupa meciul de la Baia Mare si dupa cel cu Rulmentul si mi-a facut o foarte buna impresie. Sunt sigura ca vom colabora foarte bine", a adaugat Luca dupa victoria in fata Rulmentului.

Luca a refuzat sa mai vina la nationala inainte de Olimpiada de la Beijing in timp ce Luminita Dinu, "ingerul pazitor" din poarta Romaniei, si-a anuntat retragerea imediat dupa revenirea din China. "Vreau sa le redau acestor jucatoare valoroase placerea de a juca si de a face performanta pe care o merita" a fost mesajul selectionerului Voina care le-a convins pe Luca si Hutupan sa revina la nationala.

Echipa nationala se va reuni, in 6 octombrie, la Poiana Brasov, cu 16 jucatoare in lot, din care sase sunt noi fata de lotul care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing. Noutatile lui Voina sunt Paula Radulescu Ungureanu (portar, Podravka Koprvnica), Camelia Balint (HCM Baia Mare), Steluta Luca (Oltchim, revenita la lot), Oana Soit (Elda Prestigio, Spania), Catalina Cioaric (Otelul Galati) si Oana Manea (Oltchim).

Romania se pregateste pentru Cupa Mondiala din Danemarca de la jumatatea lunii octombrie.