Derby cat un campionat la Valcea intre Oltchim si Rulmentul! Fara Tadici si Tarca inlocuiti de doi antrenori straini, meciul de duminica se anunta suparator de linistit fata de intalnirile trecute.

"Pentru noi e mai mult decat o finala de Liga Campionilor. Toate fetele sunt gata sa intre pe teren ca să castige", a declarat Adina Meirosu pentru gsp. Jucatoarele de la Oltchim si Rulmentul au un suporter de lux la Valcea. Inlocuitorul lui Tadici pe banca nationalei de handbal, Radu Voina, vine sa le vada la lucru pe cele mai bune jucatoare din tara cu doua luni inainte de Campionatul European din Macedonia.

Intalnirea dintre campioana si vicecampioana Romaniei este cu atat mai interesanta cu cat se prefateaza un duel intre doua prietene, fostul pivot al Oltchimului, Ionela Galca Stanca, transferata in vara la Brasov si aparatoarea Oltchimului, Narcisa Lecuseanu. Rulmentul se bazeaza la Valcea si pe Amariei care a semnat pentru echipa lui Herbert Muller pe ultima suta de metri. "Meciul cu Oltchim e capital. Daca vom pierde se vor distanta in clasament si va fi greu sa le mai ajungem. M-as multumi cu un egal pentru ca, dupa parerea mea, Oltchim e favorita. Nu vom merge insa la egal, ci doar la victorie", a spus Muller.

Pe langa un meci al orgoliilor, Oltchim - Rulmentul se anunta si un derby al unor prime fabuloase pentru handbalul din Romania."Ma astept la cel mai frumos meci din campionatul feminin in ultimii zece ani", a spus patronul Rulmentului, Teodor Florescu, care a promis echipei 50.000 de euro la victorie. De partea cealalta, sefii de la Oltchim le vor rasplati pe jucatoarele valcence la sfarsitul campionatului numai daca vor fi din nou campioane. "Stiu ce inseamna un meci cu Rulmentul pentru Vilcea. Nu am venit de mult in Romania, dar toata lumea vorbeste de Brasov. Ca sa avem liniste, trebuie sa castigam", a declarat Ivica Rimanici, croatul de pe banca vilceana.

Oltchim e pe primul loc in liga nationala de handbal cu 4 puncte. Acelasi numar de puncte il au si Rapid si HCM Buzau. Rulmentul e pe patru cu trei puncte.