Dupa un meci electrizant, in care nationala lui Aihan Omer trebuia sa remonteze o diferenta de patru goluri, Romania a invins Muntenegru cu scorul de 29-24 si s-a calificat la Campionatul Mondial din Croatia!

Partida s-a jucat cu casa inchisa si, in fata unui public extraordinar care a umplut sala Toni Alexe din Oradea, tricolorii s-au calificat la Mondiale. Rudi Stanescu, Sandu Iaob, Savrositu si Rica Paraianu au fost cei mai buni jucatori ai nationalei noastre. Primul a aparat o minge chiar si cu fruntea!

"Echipa noastra a jucat foarte bine. Publicul a fost extraordinar. Sunt foarte emotionat. Noi ne-am dorit calificarea si am crezut pana in ultima secunda. Pe final am explodat, iar Muntenegru a cazut psihic. Nu cred ca ne vom face de ras", a spus antrenorul Omer.

"Nu stiu cati dintre noi le-ar fi dat sanse baietilor de la fotbal, dar noi, romanii, avem capacitatea sa luptam pana la final si stim sa lucram in echipa. Asta am demonstrat-o si noi, astazi, si o vom demonstra la Campionatul Mondial. E cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat. Ne-am vazut visul cu ochii! Aceasta calificare s-a datorat experientei noastre", a declarat si Marius Stavrositu.

"Nu ne asteptam la o replica atat de darza din partea Muntenegrului, dar am stiut cum sa ne mobilizam. Dupa meci, o sa mergem la o bere. Nu banii au fost motivatia, ci participarea la Mondiale", a afirmat la finalul meciului Rudi Stanescu.

Vicepresedintele FRH s-a felicitat pentru ca a luptat pentru aducerea lui Omer pe banca tehnica a nationalei de handbal. "M-am batut pentru aducerea lui Omer. Am venit alaturi de el si a stiut cum sa adune tot ceea ce a fost mai bun din handbalul romanesc. La un moment dat, nici nu am mai stiut cat era scorul, dar mi-am dat seama ca ne-am calificat pentru ca toata lumea se bucura", a spus si Petru Paleu.