Cea mai titrata echipa din istoria NBA, Boston Celtics, revine in finala campionatului nord-american de baschet la 21 de ani de la ultima prezenta, dupa ce a invins in ultimul act al Conferintei de Este pe Detroit Pistons cu 4-2.

In meciul sase, Celtics s-au impus cu 89-81, Paul Pierce fiind MVP-ul meciului cu 27 de puncte marcate. In ultimul sfert, Celtics au revenit spectaculos, inscriind din opt dintre primele noua aruncari, pentru a intoarce scorul de la 60-70, la un avantaj de sapte puncte (83-76) si au mentinut conducerea pana la finalul partidei.

Finala NBA va aduce in prim plan una din marile rivalitati ale competitiei: Celtics vs. Lakers, echipe care au castigat impreuna 30 de titluri din 61 de trofee decernate in istorie. Cele doua se reintalnesc pentru a 11 oara in finala, ultima lor confruntare pentru trofeu coincidand cu ultima finala disputata de Boston. In 1987, Lakers, sub conducerea lui Magic Johnson, se impunea cu 4-2.

Finala NBA debuteaza joi, 5 iunie, in Boston, Celtics avand avantajul terenului propriu, datorita procentajului mai bun din sezonul regulat.