Kobe Bryant a avut o noua prestatie magistrala in meciul al cincilea al finalei Conferintei de Vest, dintre Los Angeles Lakers si San Antonio Spurs, starul californienilor reusind 39 de puncte si conducandu-si echipa spre o noua revenire de vis, dupa ce texanii aveau 17 puncte avans la inceputul partii secunde.

Lakers au reusit a opta victorie consecutiva in propria sala, in actualul play-off, impunandu-se la final cu 100-92, si obtinand calificarea in finala mare cu scorul general de 4-1. Californienii au fost prezenti ultima oara in finala in 2004, pierzand confruntarea cu Detroit, ultimul titlu de campioana venind in 2002. De cealalta parte, Spurs au ratat sansa de a-si apara in premiera titlul, anii cu sot parand ghinionisti pentru trupa din Texas. San Antonio a obtinut titlul NBA in 1999, 2003, 2005 si 2007.

Revirimentul lui Kobe Bryant, MVP-ul sezonului regulat, vine la aproape un an dupa ce anunta ca vrea sa paraseasca echipa din California. Nemultumit de continua incercare de reconstruire a echipei, inceputa in 2004 dupa plecarea lui Shaquille O'Neal, Bryant ceruse vara trecuta sa fie pus pe lista de transferuri, dar a fost convins intr-un final sa ramana.

Venirea lui Pau Gasol in luna februarie a fost cheia care a transformat pe LA Lakers dintr-o formatie care lupta pentru un loc in play-off intr-una care are sanse imense la coroana de lauri.

In finala mare, Lakers va infrunta pe invingatoarea dintre Boston Celtics si Detroit Pistons. Dupa cinci meciuri, Celtics conduc cu 3-2.