Nationala de handbal deschide turneul preolimpic de la Bucuresti cu meciul contra Japoniei (ora 17,00), pe care selectionerul Gheorghe Tadici il vrea unul de incalzire.

"Ungaria si Polonia sunt marile noastre advarsare; nu ma intereseaza niciun joc al rezultatelor, vreau trei victorii din trei posibile", spune Gheorghe Tadici.

La turneul preolimpic de la Bucuresti participa Romania, Ungaria, Polonia si Japonia; primele doua clasate obtin biletele pentru Beijing.

Sambata si duminica, Romania va intilni principalele contracandidate la calificare - Ungaria si Polonia. Ungaria ne-a invins la Mondialul din Franta (la 3 goluri diferenta), iar Polonia ne-a opus o rezistenta teribila (handablistele tricolore au cistigat doar la un gol).

Joi, la anuntarea lotului, Tadici a confirmat increderea in "garda veche": le-a pastrat in lot pe Luca si Amariei, jucatoare care au evoluat si la ultima noastra participare la JO (Sidney, 2000). De altfel, nu mai putin de 8 jucatoare din lotul de 14 au facut parte din lotul de la Sidney.