Vedeta WNBA Brittney Griner a jucat baschet în weekend pentru prima dată în aproape 10 luni, după ce a fost eliberată din detenția din Rusia, a declarat agentul ei pentru CNN.

Brittney GrinerFoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

În timp ce juca, Griner purta o pereche de adidași negri Chuck Taylor, pantaloni scurți Phoenix Suns și un tricou care promovează titlul IX. Iar primul ei gest a fost să facă un slam dunk, a declarat agentul Lindsay Kagawa Colas.

Dar, în ciuda antrenamentului ușor, dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice nu este pregătită să spună când sau dacă intenționează să se întoarcă la cariera sa în WNBA cu Phoenix Mercury. Colas crede că ea va încerca să „își folosească faima în bine”, dar nu a detaliat cum ar arăta acest lucru.

Cherelle Griner, partenera lui Griner, a zburat la San Antonio săptămâna trecută și au stat la baza americană, petrecând timp cu familia și hotărând ce să facă cu libertatea ei, a declarat Colas.

Griner a fost vizitată sâmbătă de tatăl ei, Ray, și de alți câțiva membri ai familiei.

Tânăra în vârstă de 32 de ani a ajuns la Brooke Army Medical Center din San Antonio pentru o evaluare de rutină, după ce a fost eliberată joi din ceea ce oficialii americani au considerat a fi o detenție nedreaptă.

Ea a fost eliberată în mijlocul războiului Rusiei din Ucraina, într-un schimb de prizonieri cu cunoscutul traficant de arme rus condamnat Viktor Bout.