Campioana americană de baschet Brittney Griner a fost transferată într-o colonie penitenciară din centrul Rusiei pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoarea de lungă durată pentru „trafic de droguri”, au anunțat joi avocații ei, citați de AFP.

Brittney Griner, arestata in RusiaFoto: Alexander Zemlianichenko / AP - The Associated Press / Profimedia

„Brittney a început să își ispășească pedeapsa la colonia penală IK-2 din Mordovia”, o regiune din centrul Rusiei cunoscută pentru închisorile și clima sa aspră, au declarat avocații Maria Blagovolina și Alexander Boikov, adăugând că au putut să își viziteze clienta la începutul acestei săptămâni.

Președintele american Joe Biden a declarat săptămâna trecută că speră că omologul său rus Vladimir Putin va fi mai dispus să discute cu Statele Unite un schimb de prizonieri pentru a o scoate din închisoare din Rusia pe vedeta de baschet Brittney Griner, potrivit AFP.

În vară, administrația Biden a propus un acord pentru un schimb de prizonieri cu Rusia pentru a asigura eliberarea ei, precum și a fostului pușcaș marin american Paul Whelan, dar Moscova nu a răspuns încă pozitiv la ofertă.

Șefii serviciilor de informații americane și rusești s-au întâlnit luni în Turcia, Washingtonul reiterându-și avertismentul adresat Moscovei de a nu folosi arme nucleare în războiul din Ucraina și ridicând problema soartei cetățenilor săi deținuți în Rusia, potrivit AFP.