Steve Kerr, antrenorul echipei de baschet Golden State Warriors din NBA, susține că starul echipei, Stephen Curry, a preluat din rutina zilnică a jucătorului de tenis Roger Federer, fapt care l-a ajutat în cariera de sportiv profesionist.

Roger FedererFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Golden State Warriors a terminat învingătoare vineri seara, cu 107-97 pe terenul lui Boston Celtics, scorul general al finalei Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) fiind acum egal, 2-2.

Golden State Warriors s-a impus graţie performanţei de excepţie a lui Stephen Curry (34 ani), autor a 43 de puncte.

Stephen Curry este triplu campion în NBA, în 2015, 2017 şi 2018, fără să fi fost niciodată MVP-ul uneia dintre finalele câştigate.

Stephen Curry și modelul pe care l-a preluat de la Roger Federer

Steve Kerr a rememorat un eveniment în care echipa pe care o antrenează s-a întâlnit cu Roger Federer, iar acesta a vorbit despre rutina sa zilnică.

Antrenorul american este de părere că Stephen Curry a preluat mai multe aspecte din rutina lui Federer, care l-au ajutat în cariera sportivă, conform Agerpres.

„Ne-am întâlnit cu Federer acum câţiva ani în China. Noi jucam la Shanghai şi el a venit să ne viziteze în vestiar.

Draymond Green (n.r. jucător la Golden State) l-a întrebat: Cum faci să te menţii în top de 20 de ani?.

Răspunsul elveţianului a fost simplu, dar profund. El a spus: Îmi place mult ritualul meu zilnic. Mă trezesc devreme dimineaţa, le fac copiilor micul dejun, îi duc la şcoală, apoi merg la antrenament. Îmi place competiţia. Iar în fiecare seară, când îmi pun capul pe pernă, îmi spun: „Omule, ce zi grozavă”.

Aşa că dacă mă uit la Stephen Curry, nu pot să nu mă gândesc că a preluat şi el această reţetă.

Văd o mare asemănare acolo. Există viaţa sa personală care predomină, dar şi bucuria de a juca în continuare" - Steve Kerr.

Luni seara va avea loc la San Francisco al cincilea meci al finalei NBA care se dispută după sistemul „cel mai bun din şapte partide".