​Crina Pintea, pivotul naţionalei de handbal feminin a României, nu va mai evolua la Gyor ETO, cu care mai avea un an de contract şi în schimbul rezilierii acestuia, la propria cerere, campioana Ungariei a impus o taxă de transfer.

Crina PinteaFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Gyor ETO a pierdut, duminică, finala Ligii Campionilor (31-33 vs Vipers Kristiansand).

Gyor ETO a anunţat, luni, că două jucătoare vor pleca din lot, la cererea lor: Crina Pintea şi Laura Glauser.

Potrivit site-ului oficial al campioanei Ungariei, ambele jucătoare au cerut rezilierea de comun acord a contractului.

Presiunea psihică, prea mare pentru Crina Pintea

„Am fost într-o situaţie foarte dificilă, am locuit singură în Győr aproape tot timpul anului. Deşi colegele şi clubul m-au susţinut şi mi-au oferit tot ajutorul, a trebuit să realizez contractul, pentru că mi-a fost foarte greu să fac faţă situaţiei şi aveam nevoie de sprijinul familiei mele. Mulţumesc pentru tot clubului şi fanilor, Győr a avut întotdeauna un loc special în inima mea” - Crina Pintea, al cărei contract se încheie astfel în 30 iunie, cu un an înainte decât semnase anul trecut.

„A trebuit să luăm o decizie dificilă, Crina este una din cele mai bune jucătoare din lume, nu degeaba a revenit la echipă anul trecut. Având în vedere că motivele expuse de jucătoare (presiunea psihică), ar fi avut consecinţe negative asupra performanţei sale, am decis să reziliem contractul, pentru o taxă de transfer” - Anita Gorbicz, fosta mare jucătoare de la Gyor și în prezent preşedinte al clubului.

Gorbicz nu a făcut referiri şi la cuantumul taxei de transfer pe care Gyor ETO o pretinde în schimbul rezilierii contractului cu Crina Pintea, scrie News.ro.