​U BT Cluj, campioana României la baschet masculin, a pierdut miercuri, în deplasare, împotriva echipei MHP Riesen Ludwigsburg, scor 92-75, în al doilea meci din trei programate în sferturile Ligii Campionilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

În primul meci al seriei, campioana României s-a impus cu scorul de 76-73 în faţa a 10.000 de fani, iar acum scorul general este 1-1. Meciul decisiv pentru calificarea la Turneul Final Four va avea loc în 19 aprilie, în BT Arena din Cluj-Napoca.

Principalii marcatori ai partidei au fost Happ şi Radebaugh, câte 18 puncte, pentru gazde, respectiv Stipanovic 16 şi Guzman 15, pentru U BT Cluj, care a fost încurajată de câteva zeci de fani în Germania.

Campioana României a plătit tribut celor peste 20 de mingi pierdute în atac şi duelurilor la recuperare în ofensivă.

Trei echipe au obţinut deja biletele după celelalte dispute din sferturile de finală: Baxi Manresa, Hapoel Holon şi Lenovo Tenerife. Câştigătoarea din seria U BT Cluj-MHP Riesen Ludwigsburg se va duela cu Baxi Manesa în semifinale.

Turneul Final Four va avea loc la Bilbao, între 6 şi 8 mai. În 6 mai sunt programate semifinalele, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz şi cea pentru trofeu. Biletele s-au pus în vânzare din 28 martie.

U BT Cluj evoluează în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

În 2021, trofeul a fost câştigat de spaniolii de la San Pablo Burgos, scrie News.ro.