Spaniolul Xavi Pascual, selecţionerul naţionalei masculine de handbal a României, a afirmat că obiectivul echipei este calificarea la Campionatul European din 2024, după ce s-au aflat adversarele din preliminarii, Austria, Ucraina şi Insulele Feroe.

Foto:

„Scopul nostru e să ne calificăm, dar meciurile trebuie jucate. Nu s-a întâmplat niciodată să câştige cineva înainte să joace. Acum, că avem o grupă, începem să ne gândim la oponenţii noştri. Toate meciurile vor fi complicate, pentru noi şi pentru adversari.

Începem în Austria, e cea mai bună echipă din grupă, apoi jucăm cu Ucraina acasă, deci lucrul cel mai important e să fim pregătiţi pentru octombrie, să avem toată echipa gata de joc.

Trebuie să ne concentrăm pe aceste jocuri. Cred că ar fi bine nu doar pentru noi, dar pentru toată lumea, ca echipa să fie pregătită. Respectăm toate echipele, Insulele Feroe joacă foarte, foarte bine, Austria a jucat la multe turnee finale, la fel Ucraina - nu degeaba sunt pe primele două poziţii” - Xavi Pascual, citat de pagina de Facebook a Federaţiei Române de Handbal.

Naţionala masculină de handbal a României a fost repartizată în Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2024, alături de Austria, Ucraina şi Insulele Feroe, în urma tragerii la sorţi efectuate joi seara, la Berlin.

Primele două echipe clasate în fiecare grupă se califică la turneul final. Alături de ele, cele mai bune patru echipe de pe locurile 3 vor merge la Campionatul European.

Meciurile de calificare vor debuta pe 12 octombrie şi se vor termina anul viitor, pe 30 aprilie. Turneul final se va desfăşura în Germania, între 10 şi 28 ianuarie 2024.

România va debuta în data de 12 octombrie, în deplasare, cu Austria, iar pe 15 octombrie va juca acasă cu Ucraina. Următoarele jocuri se vor disputa în martie 2023, în deplasare (8 martie) şi acasă (11 martie) cu Feroe. Ultimele două partide vor avea loc acasă cu Austria (26 aprilie 2023) şi în deplasare cu Ucraina (30 aprilie 2023).

România nu s-a mai calificat la un Campionat European masculin din 1996 (locul 9), iar la un Mondial din 2011 (locul 19). Ultima prezenţă la Jocurile Olimpice a avut loc în 1992 (locul 7), scrie Agerpres.