​Jonas Jerebko, care a jucat timp de zece sezoane în NBA, a fost exclus din națională de baschet a Suediei la o zi după ce a semnat cu echipa ŢSKA Moscova, în contextul invadării Ucrainei de către ruşi, informează L’Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

A 36-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

„Ca jucător al echipei naţionale, reprezintă baschetul suedez”, a subliniat Federaîia Suedeză de Baschet, într-un comunicat în care a anunţat excluderea lui Jerebko.

Forul l-a contactat pe jucător pentru a-i spune că alegerea sa de a evolua în Rusia contravine valorilor federaţiei şi poziţiei acesteia cu privire la Rusia.

„După acest dialog, din nefericire am fost nevoiţi să constatăm că nu se întrunesc condiţiile pentru ca Jonas Jerebko să reprezinte echipa naţională”, a precizat Federaţia.

În vârstă de 35 de ani, Jonas Jerebko a evoluat în NBA în perioada 2009-2019 la Detroit Pistons, Boston Celtics, Utah Jazz şi Golden State Warriors.

Jonas este fiul lui Chris Jerebko, un american de origine rusă care a jucat la nivel profesionist în Suedia, la Borås Basket, timp de cinci sezoane, înainte de a se stabili în această țară. Mama lui Jerebko a jucat și ea baschet la nivel profesionist.