Echipa națională de handbal masculin a României a fost repartizată în grupa preliminară 4 pentru Campionatul European din 2024, din Germania, în urma tragerii la sorți care a avut loc joi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tricolorii se vor duela cu reprezentativele din Insulele Feroe, Austria şi Ucraina.

La tragerea la sorţi de la Berlin, unde Ucraina a fost ultima echipă scoasă din urne şi a fost repartizată în grupa 4, a României, toţi cei prezenţi au aplaudat îndelung la rostirea numelui naţiunii invadate de Rusia şi care trece prin momente dramatice în prezent.

La startul preliminariilor se vor afla 32 de echipe care vor lupta pentru cele 20 de locuri calificante la turneul final din 2024.

EHF a precizat că echipele naţionale ale Rusiei şi Belarus sunt în continuare eliminate din orice competiţie organizată de forul continental, iar în preliminariile CE 2024 acestea au fost înlocuite cu Georgia şi Luxemburg.

Cele 32 de echipe sunt împărţite în opt grupe a câte patru, din care primele două clasate se vor califica la turneul final.

Alte patru locuri vor fi rezervate pentru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament în urma partidelor doar cu primele două clasate din respectivele grupe.

Meciurile din preliminariile CE 2024 vor începe în luna octombrie, scrie News.ro.