​Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) a anunţat joi că Alexia Căruțașu, cea mai bună voleibalistă a României în 2021, aparţine acum de Federaţia de Volei din Turcia, în urma unei cereri formulate de jucătoarea echipei Galatasaray.

Alexia CarutasuFoto: CEV

După cum a informat forul mondial, ea va putea evolua pentru naţionala acestei ţări începând din 10 ianuarie 2024, cu condiţia să fie singura jucătoare naturalizată din lotul prezent la competiţie, notează FR Volei, pe pagina oficială de Facebook.

Decizia FIVB va fi atacată de Federaţia Română de Volei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

„Am aflat cu surprindere despre verdictul FIVB, decizie care creează un precedent periculos pentru toate naţionalele de volei. Nu vom renunţa şi vom lupta până la capăt pentru Alexia Căruţaşu şi de aceea vom contesta hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”, a declarat Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

Federaţia turcă a anunţat pe site-ul oficial faptul că Alexia Căruţaşu a obţinut cetăţenia turcă şi că ea va putea juca pentru echipa Turciei începând din ianuarie 2024, scrie News.ro.

„Alexia este o sportivă foarte iubită în ţara noastră. Ea a spus de mai mult timp că vrea să obţină cetăţenia turcă. După întrevederi care au durat mult, întreg procesul s-a încheiat pozitiv. Să fie într-un ceas bun pentru voleiul din Turcia”, a declarat Mehmet Akif Ustundag, preşedintele forului.