CSM București a anunțat miercuri transferul braziliencei Eduarda Amorim. Sportiva a semnat un contract valabil până la finalul sezonului și va putea juca în sferturile Ligii Campionilor, cu Team Esbjerg. Interul stânga a evoluat ultima oară la formaţia rusă Rostov-Don.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Brazilianca Eduarda Amorim a bătut palma cu echipa antrenată de Adi Vasile şi se va alătura tigroaicelor până la finalul acestui sezon! Interul stânga a jucat până acum la echipa din Rusia, Rostov-Don, echipă care a fost eliminată din EHF Champions League din cauza războiului din Ucraina. Handbalista le va putea ajuta astfel pe fetele noastre, în dubla de foc din sferturile Ligii Campionilor, cu Team Esbjerg, dar şi în campionatul intern”, a anunţat campioana României.

Cine este Eduarda Amorim

Eduarda „Duda” Amorim este un simbol în handbalul internaţional şi o handbalistă completă atât în atac, cât şi în apărare. A reprezentat Brazilia până în urmă cu mai puţin de un an, iar alături de colegele sale a câştigat în 2013 Campionatul Mondial din Serbia.

Ea mai are în palmares cinci trofee ale Ligii Campionilor cu campioana Ungariei, Gyor Audi ETO, echipă la care a evoluat timp de 13 ani (2009-2021).

Pe plan individual, în 2013, a fost aleasă MVP la Campionatul Mondial din Serbia, iar în 2014 a fost declarată de IHF cea mai bună jucătoare din lume.

În Liga Campionilor a primit de cinci ori distincţia de cea mai bună apărătoare (2016, 2017, 2019, 2020, 2021), dar şi titlul de cel mai bun inter stânga în 2014.

În 2020, publicația Handball-Planet a desemnat-o cea mai bună jucătoare a deceniului.