Simone Tempestini, ​campionul naţional de raliuri al României, a terminat pe poziția a patra, duminică, în Raliul Insulelor Azore, etapa a doua a Campionatului European de Raliuri.

Simone Tempestini si Sergiu Itu, locul 4 in Raliul AzoreFoto: Napoca Rally Academy

Tempestini a obţinut „cel mai bun rezultat al României din epoca modernă a Campionatului European de Raliuri”, potrivit Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Tot echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu a avut cea mai bună performanţă şi până acum, locul 5, în 2017 şi 2020, la Rally di Roma Capitale.

Pe lângă poziţia istorică obţinută în Azore, Tempestini şi Itu se pot lăuda şi cu faptul că în acest raliu au câştigat şi două probe speciale, PS10 şi PS12, iar în alte 3 s-au clasat pe poziţia a doua. De altfel, dacă s-ar fi luat în calcul doar rezultatele din ziua de duminică, aceştia ar fi încheiat pe locul 2 Rally Azore.

Echipajul Tempestini/Itu (Skoda Fabia R5) au încheiat la 50 sec 4/10 de învingători, spaniolii Efren Llarena/Sara Fernandez ( Fabia Rally2 evo), care au fost cronometraţi cu timpul de 2 h 24 min 58 sec 3/10.

La general, lider este portughezul Armindo Araujo (45 puncte), urmat de spaniolii Efren Llarena (42) şi Nil Solans (32), în timp ce Tempestini se află pe 8, cu 23 de puncte.

Tempestini şi Itu au fost nevoiţi să abandoneze în urmă cu două săptămâni, în prima etapă a Campionatului European de Raliuri, Rally Serrras de Fafe e Felgueiras (Portugalia), la doar 10 kilometri de finalul cursei.

Campion mondial de juniori în 2016, Tempestini (27 de ani) a anunţat că vrea să participe la cel puţin 6 dintre cele 8 etape programate în acest sezon continental, scrie Agerpres.