​Brittney Griner, vedeta baschetului feminin american, va rămâne în arest preventiv până la 19 mai, în urma unei hotărâri luate de un tribunal din Moscova, potrivit agenţiei de presă de stat TASS, citată de CNN.

Foto:

„Instanţa a admis cererea de investigaţii şi a prelungit perioada de detenţie a cetăţenei americane Griner până la 19 mai”, a spus instanţa, potrivit TASS.

Potrivit autorităţilor ruse, dubla medaliată cu aur olimpic a fost arestată din cauza acuzaţiilor de contrabandă cu cantităţi semnificative de substanţe narcotice pe un aeroport din Moscova. Colin Allred, un congresman din Texas, a declarat că ea a fost arestată la 17 februarie.

TASS a citat-o, de asemenea, pe Ekaterina Kalugina, despre care a precizat că reprezintă Comisia Publică de Monitorizare (ONK) şi observă tratamentul prizonierilor.

Potrivit TASS, Kalugina a vizitat-o ​​pe Griner la centrul de arest preventiv şi a spus că autorităţile ruse şi-au exprimat disponibilitatea de a crea toate condiţiile ca jucătoarea de 31 de ani să poată fi vizitată de consulul SUA, dar reprezentantul guvernului american nu a făcut acest lucru.

La începutul acestei luni, Allred a declarat pentru ESPN că lui Griner nu i s-a acordat acces consular, o circumstanţă pe care a numit-o „cu adevărat neobişnuită”.

Hillary Clinton, mesaj de susținere pentru Brittney Griner

Miercuri, fostul secretar de stat Hillary Clinton a cerut eliberarea sportivei, distribuind mesajul „Free Brittney” într-o postare pe Twitter, alături de un articol despre Griner.

USA Basketball, Asociaţia Naţională de Baschet Feminin (WNBA), Phoenix Mercury şi sindicatul jucătoarelor WNBA au împărtăşit public preocupările pentru Griner.

Sportiva americană este legitimată în prezent la echipa rusă UMMC Ekaterinburg. Ea a fost reţinută de autorităţile vamale din Rusia după ce în bagajele sale s-ar fi descoperit ulei de haşiş în cartuşe de vaporizator, la un aeroport din apropiere de Moscova, scrie News.ro.

Citește și:

Baschet: Dublă campioană olimpică, reținută pe un aeroport de lângă Moscova / Americanca este acuzată de trafic de droguri