​Echipa națională de rugby a României a fost învinsă, sâmbătă, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, de reprezentativa Georgiei, scor 26-23, într-un meci din etapa a patra a ediţiei 2022 a Rugby Europe Championship.

Nationala de rugby a RomanieiFoto: Facebook - Rugby Romania

Confruntarea a contat şi pentru Cupa Antim Ivireanul.

Desfășurarea meciului România - Georgia

Partida a fost una echilibrată pe tot parcursul său, cu românii mai incisivi în partea a doua a confruntării, însă oaspeţii au avut o apărare extrem de puternică şi precisă, care a reuşit să anihileze fazele de atac succesive ale tricolorilor, scrie Agerpres.

"Stejarii" au început bine partida, însă nu au reuşit să profite de superioritatea numerică după ce Aka Tabuţadze a văzut cartonaşul galben chiar în minutul 4, părăsind temporar terenul, după un placaj înalt aplicat lui Ionel Melinte.

Mai mult, Lelos au fost cei care au deschis scorul, în minutul 9, printr-un eseu marcat de Vasil Lobjanidze, transformat de Tedo Abjandadze, asta după ce Abjandadze ratase o lovitură de pedeapsă în minutul 7.

"Stejarii" au revenit însă rapid în joc şi prin două lovituri de pedeapsă transformate de Ionel Melinte, în minutele 16 şi 20, s-au apropiat la doar un punct de adversar.

În minutul 28, Georgia a reuşit cel de-al doilea eseu, prin Şalva Mamukaşvili, transformat de Abjandadze, pentru ca după doar alte şase minute, Sandro Todua să marcheze cel de-al treilea eseu al oaspeţilor, transformat de acelaşi Abjandadze.

Românii nu au renunţat însă şi au reuşit să pună ultimii puncte pe tabela de marcaj înainte de finalul primei părţi, prin eseul lui Ovidiu Cojocaru, transformat de Melinte care a mai ratat o lovitură de pedeapsă în ultimele secunde ale primului mitan, astfel încât la pauză, Georgia conducea cu 21-13.

În partea a doua a jocului, tricolorii au crescut presiunea, care s-a concretizat printr-o fructificare a unei lovituri de pedeapsă, în minutul 47, prin Ionel Melinte, ceea ce a apropiat la doar 5 puncte cele două naţionale, dar Lelos a izbutit încă un eseu, prin Aka Tabuţadze, netransformat.

Finalul partidei a aparţinut tot tricolorilor, dar eseul lui Florin Bărdaşu, transformat de Melinte, nu a mai putut să întoarcă soarta meciului, Georgia câştigând cu scorul de 26-23.

De știut:

  • În primele trei meciuri din Rugby Europe Championship, România a învins Rusia (34-25) şi Portugalia (37-27) şi a pierdut în faţa Spaniei (21-38).

  • Pentru „Stejari” urmează partida din deplasare cu Ţările de Jos, în 19 martie, la ora 14:15.

Clasamentul combinat 2021-2022 al Rugby Europe Championship:

1. Georgia (9 meciuri) 39 puncte

2. Spania (8) 25

3. Portugalia (9) 25

4. România (9) 23

5. Rusia (10) 10

6. Țările de Jos (9) 4.

Locurile 1 și 2 obțin calificarea directă la CM, iar locul 3 va juca la un turneu de calificare.