​Oficialii Basketball Champions League au anunţat oficial retragerea din competiţie a echipei ucrainene BC Prometey, locul 2 în grupa K din Top 16, din care face parte şi U BT Cluj, campioana României, lider înaintea ultimelor două partide.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziua a 12-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

BC Prometey se afla pe locul 2 în grupă cu 5 puncte, după U BT Cluj, cu 6.

În urma retragerii formaţiei din Ucraina, U BT Cluj continuă să fie lider, cu 4 puncte, iar marţi va juca penultimul meci din grupa K, pe teren propriu, cu Unicaja Malaga (3 puncte).

Pe locul 3 se află Filou Oostende (2 puncte), cu care U BT Cluj va juca în 22 martie, în deplasare.

Însă, indiferent de rezultatul acelei partide, dacă U BT Cluj învinge marţi pe Unicaja Malaga va obţine calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

În primul meci din grupă, U BT Cluj s-a impus în deplasare cu Unicaja Malaga, cu 79-73, în al doilea a dispus pe teren propriu de Filou Oostende, cu 86-75, după care a trecut de BC Prometey, cu 92-81, ultimul rezultat fiind anulat.

Campioana României s-a calificat direct în optimile Basketball Champions League, după ce a câştigat grupa preliminară G, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere.

Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc la Bilbao, între 6-8 mai.

U BT Cluj evoluează în premieră în Top 16 BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Clujenii au câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri, iar apoi şi prima fază a grupelor, scrie News.ro.