Cu Cristina Neagu pe teren (a revenit după o pauză de aproape un an), naţionala de handbal feminin a României nu a reușit să îi pună prea multe probleme selecționatei Danemarcei. "Tricolorele" au fost învinse categoric de nordice, scor 35-28, în a treia partidă din grupa 2, faza a doua a calificărilor la Campionatul European din 2022.

Cristina NeaguFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Principalele marcatoare ale partidei au fost Pintea 6 goluri, Harabagiu 6, pentru România, respectiv Friis 10, pentru Danemarca. Neagu a marcat 3 goluri.

Tot miercuri se va juca şi cealaltă partidă a etapei din grupa 2, între Insulele Feroe şi Austria.

Anterior, în octombrie 2021, tricolorele au învins Insulele Feroe, cu 26-19, şi au remizat cu Austria, 33-33, astfel că au 3 puncte (locul 2). Lider neînvins este Danemarca, cu 6 puncte.

Etapa a IV-a programează pentru România returul cu danezele, în 5 martie, iar ultimele două meciuri vor fi cu Insulele Feroe şi Austria, în 20 aprilie, respectiv 23 aprilie.

Conflictul armat din Ucraina a determinat EHF să ia măsuri drastice privind participarea echipelor naţionale ale Rusiei şi Belarus în preliminarii, astfel că, până la noi comunicări din partea forului european, acestea nu vor juca. Rusia şi Belarus au meciuri programate în grupele lor în luna aprilie.

Primele două clasate în grupă se vor califica la turneul final, care va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4 şi 20 noiembrie 2022, scrie News.ro.