Rusul Alexander Ovechkin, una dintre cele mai mari vedete din Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL), a pledat vineri pentru pace în Ucraina, unde Kremlinul a lansat un atac masiv, informează lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportivul în vârstă de 36 de ani, căpitan al echipei Washington Capitals, a vorbit după antrenamentul de la Philadelphia.

"Vă rog, fără război. Indiferent cine este în război, fie că este Rusia, Ucraina sau alte ţări, cred că trebuie să trăim în pace. Este o situaţie complicată. Am o familie în Rusia şi sunt vremuri înfricoşătoare. Dar nu putem face nimic. Sper doar că se va opri şi totul va fi bine", a spus Ovechkin, citat de News.ro.

Câştigătorul Cupei Stanley 2018, care nu şi-a ascuns niciodată sprijinul pentru Vladimir Putin (în poza sa de profil de pe Instagram, sportivul se află alături de președintele rus), a fost ambiguu când a fost întrebat dacă sprijină intervenţia militară: "Sunt rus, nu? Nu este ceva ce pot controla. Sper că se va termina curând şi va fi pace în ambele ţări. [...] Este o situaţie dificilă. Am mulţi prieteni în Rusia şi Ucraina şi este greu să vezi izbucnirea războiului".

Acelaşi ton în ceea ce priveşte sprijinul său pentru Putin: "El este preşedintele meu. Dar am mai spus-o, nu fac politică. Sunt un sportiv. Sper că toate acestea se vor termina curând. Este o situaţie dificilă pentru ambele părţi".

Ovechkin este un star în NHL şi a reuşit cu Washington Capital să câştige Cupa Stanley în 2018. El a obţinut şi de nouă ori trofeul Maurice "Rocket" Richard, care recompensează cel mai bun marcator din NHL.