Războiul ruso-ucrainean are din ce în ce mai multe repercusiuni și în lumea sportului: echipa spaniolă FC Barcelona a descis să nu se deplaseze joi seara la Sankt Petersburg, unde ar fi urmat să se dueleze cu formația locală Zenit în Euroliga masculină de baschet, scrie EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Update: Organizatorii Euroligii au anunţat că au suspendat meciurile echipelor ruseşti din etapa a 27-a. Astfel, au fost amânate partidele Bayern Munchen - ŢSKA Moscova, Bitci Baskonia - Unics Kazan şi Zenit Sankt Petersburg - FC Barcelona.

"Este o măsură de precauţie pe care am luat-o înaintea reuniunii de vineri a conducerii celor 18 cluburi implicate în cea mai importantă competiţie europeană din baschet'', au comunicat organizatorii.

Știrea inițială:

După cum a indicat clubul catalan, "mai multe întâlniri cu părţile implicate sunt planificate în această seară" iar conducerea clubului va face o declaraţie în următoarele ore, scrie Agerpres.

După o şedinţă de urgenţă desfăşurată în această dimineaţă, Euroliga a informat echipa catalană că ar trebui să călătorească în Rusia, unde vineri, la Sankt Petersburg, iar duminică, la Moscova, vor înfrunta Zenit, respectiv ŢSKA.

Cea mai importantă competiţie europeană de baschet a precizat joi că va continua cu "programul competiţional stabilit", atâta timp cât integritatea echipelor participante nu este pusă în pericol sau dacă nu "se iau decizii guvernamentale care împiedică desfăşurarea unui meci în circumstanţe normale".

După cum a raportat anterior Barca, organizatorii Euroligii au dat garanţii că echipa "poate intra şi ieşi" din ţară, în ciuda conflictului din Ucraina.

S-ar putea să te intereseze și: