Volei Alba Blaj, echipă de volei feminin înfiinţată în urmă cu un deceniu, va juca pentru a patra oară într-o semifinală de cupă europeană. În penultimul act al Cupei CEV, echipa din România va juca miercuri, la Sala Polivalentă din Târgu Mureş, cu Eczacibaşi Dynavit Istanbul, formație din Turcia la care o jucătoare are salariul anual cât bugetul clubului din Alba.

Volei Alba BlajFoto: Facebook - Gheorghe Valentin Rotar - Primar

"Miercuri, 23 februarie 2022, la Târgu Mureş, Blajul va juca pentru a patra oară într-o semifinală de cupă europeană! Este o nouă pagină în istoria performanţelor internaţionale ale voleiului feminin românesc pe care o scrie din nou Blajul!

În faţa noastră va fi una dintre cele mai mari echipe de volei ale Europei: Eczacibaşi Dynavit Istanbul, un adevărat colos care înregimentează în rândurile sale superstaruri precum Tijana Boskovic (Serbia), Adams McKenzie (SUA), Maja Ognjenovic (Serbia), Laura Heyrman (Belgia), Hande Baladin (Turcia) sau mai vechea noastră cunoştinţă Ferhat Akbaş, actualul selecţioner al naţionalei Turciei!

Nu va fi uşor să lupţi în faţa unei astfel de echipe stelare, în care o jucătoare are salariul anual cât bugetul clubului nostru, însă eu cred în echipa noastră, în publicul nostru şi ştiu că vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a câştiga", a transmis, luni, primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, pe pagina sa de Facebook.

Edilul a adăugat că oricare va fi rezultatul, "Blajul şi-a făcut datoria", fiind clubul care, în 10 ani, a reuşit "performanţe uluitoare" la nivel naţional, devenind, totodată, echipa cu cel mai mare palmares internaţional din istoria voleiului feminin românesc.

"Deşi pare că performanţele noastre îi deranjează pe unii din voleiul românesc, deşi pare că suntem singuri împotriva tuturor, noi continuăm să reprezentăm cu cinste România, să aducem plus valoare prin rezultate, să fim respectaţi în Europa!

Aşa vedem noi performanţa, aşa am crescut noi şi numai aşa poate creşte voleiul românesc: prin rezultate, prin imagine, prin seriozitate şi implicare! Nu poţi creşte fără aceste ingrediente şi nu poţi conta prea mult, indiferent ce faci în competiţia internă, dacă refuzi să joci în Europa", a susţinut primarul.

Înfiinţată în urmă cu un deceniu, echipa CSM Volei Alba Blaj este finalistă a Ligii Campionilor în 2018, finalistă a Cupei CEV în 2019, finalistă a Cupei Challenge în 2021, campioană a României în 2015, 2016, 2017, 2019 şi 2020, câştigătoarea Cupei României în 2017, 2019 şi 2020 şi câştigătoarea Supercupei României în 2021.

În prezent la Blaj se află în construcţie prima sală polivalentă din judeţul Alba, scrie Agerpres.