​Adrian Vasile a fost reconfirmat în postul de selecționer al naționalei României de handbal feminin, iar antrenorul a anunțat o veste importantă pentru prima reprezentativă a țării noastre.

Cristina NeaguFoto: Claus Fisker / AFP / Profimedia

Tehnicianul (reconfirmat selecționer de membrii Comisiei Tehnice a FRH) anunță revenirea la naționala României a Cristinei Neagu.

Sportiva a luat un an de pauză de la prima reprezentantivă, iar acum va fi pe teren la dubla cu Danemarca din preliminariile pentru CE 2022.

"Sunt multe aspecte din jocul nostru care au fost pulsuri după CM, am făcut pașii corecți în absența Cristinei, nivelul nostru o să crească având-o acum înapoi.

Este nevoie în același timp de lucrurile de bază: dorința de a te sacrifica jucând în tricoul României, plăcerea de a trăi responsabilitatea jocului în tricoul naționalei.

Mă bucură reîntoarcerea Cristinei la echipa națională și de acum încolo trebuie să muncim să ne calificăm la JO de la Paris (2024)" - Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României, conform unui comunicat Sports Net remis HotNews.ro.

România face parte din Grupa B a preliminariilor, alături de Danemarca, Austria și Insulele Feroe.

România vs Danemarca va avea loc pe 2 martie 2022, la Mioveni, în timp ce returul se va disputa pe 5 martie, în deplasare.

Clasament:

1 Danemarca 4 puncte

2 România 3

3 Austria 1

4 Insulele Feroe 0

Rezultatele de până acum ale României:

26-19 cu Insulele Feroe (a)

33-33 cu Austria (d).

Primele două clasate se vor califica la CE 2022. Turneul finala va fi găzduit în perioada 4-20 noiembrie de trei țări (o premieră): Slovenia, Macedonia și Muntenegru.